Home Automotive ACEA: Vânzările de autovehicule vor scădea cu 25% în acest an

ACEA: Vânzările de autovehicule vor scădea cu 25% în acest an

ACEA: Vânzările de autovehicule vor scădea cu 25% în acest an

Ca urmare a crizei economice pe care o traversează industria auto, ACEA (Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile) și-a revizuit estimările pentru acest an privind înregistrările de autovehicule, care vor scădea cu peste 25%.

Astfel, asociația se așteaptă ca în Uniunea Europeană vânzările de vehicule de pasageri să scadă cu peste 3 milioane de unități, respectiv de la 12,8 milioane unități în 2019 la 9,6 milioane de unități în acest an.

După criza ce a debutat la mijlocul lunii martie și până în luna mai a acestui an, piața UE s-a contractat cu 41,5% până în acest moment. ACEA se așteaptă ca situația să se îmbunătățească într-o oarecare măsură pe parcursul lunilor următoare pe măsură ce măsurile de izolare și prevenție a răspândirii virusului vor fi relaxate în regiune.

Cu toate acestea, ca și volum, estimările ACEA arată că în acest an, industria auto se va confrunta cu cele mai mici vânzări din 2013/

“ACEA își menține speranța că acest scenariu dramatic poate fi temperat prin măsuri rapide și solide luate de către UE și guvernele statelor,” a declarat Eric-Mark Huitema, Director General al ACEA.

“Având în vedere scăderea fără precedent a vânzărilor, se impun urgent incentive pentru creșterea achizițiilor și scheme de reînnoire a parcurilor auto pe teritoriul UE pentru a crea cererea de mașini noi, atât de necesară. În interesul industriei și al întregii economii UE, solicităm sprijinul politic și economic necesar – atât la nivelul UE cât și la nivelul statelor membre- pentru a limita pierderilor de producție și locuri de muncă în lunile următoare.”