Home Companii ROCA Industry are planuri de extindere în afara graniţelor

ROCA Industry are planuri de extindere în afara graniţelor

ROCA Industry are planuri de extindere în afara graniţelor

ROCA Industry, holdingul care reunește companiile de materiale de construcții din portofoliul ROCA Investments, ajunge la o cifră de afaceri de 122,5 milioane lei, în urma rezultatelor consolidate din primul semestru. Holdingul românesc are în plan consolidarea companiilor, dar și extinderea portofoliului, inclusiv în afara granițelor, în ciuda climatului de piață și a contextului mondial dificil.

EBITDA cumulată a celor patru companii pe care le are în portofoliu a crescut cu 21% în semestrul 1 al acestui an comparativ cu perioada similară din 2021. Holdingul a raportat rezultate în creștere, pe de o parte datorită vânzărilor mai mari și a performanțelor îmbunătățite în companii, iar pe de alta ca urmare a extinderii operațiunilor prin noi achiziții.

Rezultatele din prima parte a anului, practic primul semestru de când am lansat acest holding, ne arată că suntem în direcția cea bună și că modelul nostru de business are forța de a contribui la dezvoltarea de branduri românești și la reindustrializarea României. Sub umbrela holdingului, filialele intră în următoarele luni în etapa de dezvoltare strategică, o etapă care pleacă în primul rând de la realitatea economică imediată și de termen scurt. Punem accent pe un management agil în filiale și pe investiții în inovație și dezvoltarea de produse noi. Ne orientăm spre piețe mai reziliente la acest moment și nu în ultimul rând spre crearea de sinergii între entitățile din holding”, a declarat Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Preşedinte al Consiliului de Administraţie și Director General interimar al ROCA Industry.

Creşteri pe toate planurile

Cel de-al doilea trimestru a generat cea mai mare parte a veniturilor, respectiv 64% la nivel consolidat. În același timp, EBITDA a fost de 15 milioane lei (marjă de 13%) în S1, după 4 milioane lei (9%) în primul trimestru, iar profitul net consolidat a ajuns la 5,4 milioane lei, din care 5,2 milioane doar în trimestrul al doilea. O contribuție importantă la rezultatele holdingului a avut-o evoluția Sarcom, cu un EBITDA de 3,9 milioane lei în T2, față de 0,65 milioane în T1.

La nivel combinat (performanțele individuale ale fiecărei companii), veniturile au fost de 162,8 milioane lei în prima jumătate a anului, 55% din aceasta provenind din al doilea trimestru, EBITDA de 16,3 milioane lei (cu 70% mai mult în T2 față de T1), iar profitul net a atins 10,4 milioane lei (din care 6,9 milioane în T2).

Astfel, pe parcursul primelor șase luni ale acestui an, toate companiile din portofoliu au performat peste nivelul din primul semestru al anului 2021 și au înregistrat creșteri de cifra de afaceri între 17% și 64%.

Lansată în luna decembrie și listată la bursă în ianuarie, ROCA Industry și-a extins treptat prezența în sectorul materialelor de construcții, cu patru achiziții realizate și două în curs de finalizare.