Home Logistics Ambalare Siguranță în transportul mărfurilor periculoase

Siguranță în transportul mărfurilor periculoase

Siguranță în transportul mărfurilor periculoase

Substanțele periculoase se găsesc în tot felul de produse și sunt utilizate în diferite industrii. Transportul bunurilor periculoase fie într-un depozit, pentru procesare ulterioară sau către client, implică o serie de provocări logistice.

Ambalajele reutilizabile trebuie să protejeze mărfurile depozitate și să faciliteze un flux optim de manipulare a materialelor, respectând în același timp conformitatea și toate regulile și normativele în vigoare. Noile cutii pentru transportul bunurilor periculoase de la SSI SCHAEFER răspund tuturor acestor cerințe, combinând siguranța cu manipularea eficientă a mărfurilor. Acest produs s-a situat pe locul 1 la categoria Containere, Cutii și Paleți în concursul “Produsul anului 2021” organizat de publicația materialfluss.

Bunurile periculoase se referă la substanțele care implică un risc de incendiu sau explozie. Spre exemplu, în industria automotive, acestea pot fi găsite în sistemele de airbaguri, retractoare sau sistemele de pretensionare ale centurilor de siguranță. Astfel de produse pot fi găsite în fiecare mașină, camion și în tot mai popularele vehicule electrice și trebuie manipulate cu mare grijă în timpul transportului.
Reglementări stricte se află în vigoare pentru a preveni riscurile în timpul transportului de bunuri periculoase. Cutiile speciale realizate pentru această sarcină includ caracteristici precum o stabilitate ridicată și un mecanism de închidere, ce reduce riscurile în timpul transportului. Acest tip de ambalaj face subiectul unor reguli stricte, și după o testare extensivă, încheiată cu succes, a fost oficial aprobat ca recipient potrivit și marcat cu eticheta UN.

Noile cutii pentru bunuri periculoase RL-KLT GGV, dezvoltate de SSI SCHAEFER, răspund reglementărilor speciale de siguranță pentru transportul substanțelor periculoase solide. Aceste ambalaje corespund regulilor pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase potrivit ADR 6.1.3.1. Ca ambalaj testat și aprobat pentru transportul bunurilor periculoase al grupelor de ambalaje clasa II și III, corespunde printre altele, Recomandărilor UN pentru Transportul Mărfurilor Periculoase, GHS (Sistemul Global Armonizat de Clasificare și Etichetare a Chimicalelor). În plus, SSI SCHAEFER a aplicat pentru o nouă certificare, în conformitate cu normele 6(c) Bonfire Test.

Cutia pentru mărfuri periculoase SSI SCHAEFR este prevăzută cu pereți stabili, o bază plană și un capac detașabil, al cărui principal avantaj este mecanismul de blocare. Închiderea cutiei se face intuitiv și economisește timp, nefiind nevoie de chingi sau alte mecanisme de închidere pentru securizarea mărfurilor. În plus, sigiliile aplicate pe închizătoare previn accesul și manipularea neautorizate în timpul transportului bunurilor. Stivuirea mărfurilor periculoase în cutie poate fi integrată cu ușurință într-un proces manual sau automat existent și nu necesită efort suplimentar.
“Utilizarea capacului este destul de flexibilă, mecanismul de închidere fiind amplasat fie în față, fie în spate, ceea ce îl face extrem de versatil și ușor de folosit,” explică Jörg Vicktorius, project manager pentru ambalaje pentru bunuri periculoase în cadrul SSI SCHAEFER. “Acesta oferă siguranța că mărfurile periculoase nu vor cădea din cutie sau nu vor fi avariate în timpul transportului. Mai mult, accesul la bunurile periculoase este restricționat mulțumită mecanismului de închidere.”
Cutia pentru transportul bunurilor periculoase este disponibilă în diferite variante de înălțime, este produsă din polipropilenă, este disponibilă într-o versiune ESD și poate fi personalizată prin atașarea de sisteme de etichetare cum ar fi coduri de bare sau coduri QR. Corespunde dimensiunilor europene standardizate, fiind potrivită pentru stivuirea peste paleți, asigurând o utilizare optimă a spațiului din camion. Utilizând inserții individuale, cum ar fi suporturi de încărcare termoformate, mărfurile periculoase pot fi centrate și fixate în cutie pentru a evita mișcarea acestora în timpul transportului.
Întrucât cutia tip RL-KLT GGV este realizată din polipropilenă, este reutilizabilă și proiectată pentru utilizări multiple. Odată ce cutia a ajuns la finalul ciclului de viață, aceasta este 100% reciclabilă și reutilizată pentru a produce noi cutii.

În preferințele cititorilor materialfluss, cutia model RL-KLT GGV pentru transportul bunurilor periculoase a primit distincția ” Produsul anului 2021″, la categoria Containere, Cutii și Paleți. Cititorii și-au votat până la jumătatea lunii februarie favoriții din 79 de nominalizați la 8 categorii.

“Noua cutie pentru bunuri periculoase de la SSI SCHAEFER combină siguranța cu o manipulare optimă și sustenabilă. RL-KLT GGV a fost dezvoltată pentru a întruni cerințele în transportul mărfurilor periculoase și se potrivește perfect în procesele logistice,” conchide Jörg Vicktorius.