Home Stiri Venituri în creștere, dar volume în scădere pe aerian în aprilie

Venituri în creștere, dar volume în scădere pe aerian în aprilie

Venituri în creștere, dar volume în scădere pe aerian în aprilie

Veniturile și randamentele pentru transportul aerian de marfă au continuat să se îmbunătățească în aprilie, în ciuda unei scăderi a volumelor de peste 30%, potrivit unei analize a WorldACD.

Veniturile din transportul aerian de mărfuri la nivel global au crescut în aprilie 2020 cu 36% comparativ cu aprilie 2019 și cu 26% față de martie 2020.

Cu toate acestea, volumele totale au scăzut cu 31,7% comparativ cu aprilie 2019 și cu 22,8% față de luna precedentă.

Potrivit WorldACD, ca răspuns la pandemia COVID-19, a avut loc o creștere a transporturilor de produse farmaceutice și high-tech, astfel că față de aprilie 2019, veniturile pentru cele două sectoare au crescut cu 116%, respectiv 71%.

Transporturile mari de peste 5.000 kg au fost favorizate, iar profitabilitatea a crescut peste medie. Randamentele la nivel mondial (veniturile în USD divizate la numărul de kilograme transportate) au crescut dramatic în aprilie, cu 99% comparativ cu aprilie 2019 și cu 63% comparativ cu martie 2020.

Potrivit WorldACD, această creștere este atribuită reducerii capacității determinată de scăderea transportului aerian de persoane ca rezultat al pandemiei. Factorul de încărcare al avioanelor de pasageri utilizare doar pentru operațiuni cargo a crescut cu 12%.

În ceea ce privește volumele, fiecare regiune a performat diferit. Africa a înregistrat o creștere de 5%, în Asia Pacific creșterea a fost de 8%, Orientul Mijlociu și Asia de Sud (MESA) a raportat o creștere de 14%, iar America Latină a înregistrat cea mai mare creștere a volumelor, de 32%. În Europa însă, volumele au scăzut cu 1%, iar în America de Nord declinul a fost de 5%.

WorldACD a analizat și performanțele de la țară la țară. De exemplu, între China și Germania, volumele au fost cu 57% mai mari decât în martie 2020, iar veniturile pe această rută au crescut în aprilie cu 281% comparativ cu martie 2020.

Volumele expediate din Hong Kong către Arabia Saudită au crescut cu 207% în aprilie, iar veniturile cu 330%. În același timp pe ruta Hong Kong – Japonia, volumele au scăzut cu 27% în aprilie, iar veniturile cu 30%.