Home Companii SSI Schäfer- discuţii deschise la CeMAT 2016

SSI Schäfer- discuţii deschise la CeMAT 2016

SSI Schäfer- discuţii deschise la CeMAT 2016

Porţile CeMAT 2016, eveniment emblematic pentru intralogistică, s-au închis până la următoarea ediţie din 2018, însă impresiile sunt încă proaspete, iar soluţiile prezentate la Hanovra vor putea fi văzute la lucru în depozite.

Sub îndemnul “Let’s talk!”, producătorul german de sisteme pentru depozite și intralogistică, SSI Schäfer a construit prin standurile sale din cadrul CeMAT 2016 o platformă ce a incitat vizitatorii la dialog. Noul design al standurilor a fost proiectat pentru a facilita discuţiile între publicul vizitator și specialiștii SSI Schäfer și a include puncte de informare interactive, unde soluţiile și procesele specifice industriei au putut fi vizualizate și dezbătute faţă în faţă. Pe o suprafaţă de 1.400 mp,  SSI Schäfer a expus soluţii manuale, automatizate și semi-automatizate pentru intralogistică, oferind în același timp expertiză dovedită în proiectarea și producţia de sisteme pentru diverse sectoare industriale, incluzând  industria alimentară și a băuturilor, textilă, farmaceutică, retail, e-commerce, automotive sau  industria manufacturieră.

Weasel® premiat în cadrul IFOY Awards

Anul 2016 a marcat o premieră pentru SSI Schäfer în cadrul CeMAT, și anume câștigarea premiului IFOY la categoria “Intralogistics” cu sistemul automat Weasel®, o soluţie eficientă din punct de vedere al costurilor și flexibilă pentru mutarea componentelor de mici dimensiuni. Dispozitivul ghidat de laser poate fi utilizat în zone care de obicei nu sunt accesibile. Sistemul a fost implementat pentru compania germană NextLevel Logistik GmbH, cu sediul în Eltmann, în apropiere de Schweinfurt. Fie că vorbim de cutii de plastic, carton, tăvi sau alte produse cu o dimensiune de până la 35 de kilograme, Weasel este  responsabil cu transportul între zona de primire a mărfurilor, staţiile de lucru și zona de expediţii. Toată partea hardware și software a sistemului a fost instalată și gata deoperare în doar trei zile, având integrată și o caracteristică specială: sistemul RFID de citire la recepţia bunurilor. Spre deosebire de echipamentele AVG convenţionale,  Weasel nu are nevoie de o tehnologie cu senzori complexă sau sisteme de control. Un alt avantaj extrem de important din punctul de vedere al furnizorilor de  servicii logistice pentru zone de fashion, activi pe segmentul e-commerce sunt flexibilitatea și scalabilitatea soluţiei. Weasel nu este un echipament ghidat pe șină, astfel că poate fi integrat cu ușurinţă în infrastructura existentă. Soluţia poate crește odată cu volumul de business, iar vârfurile de sezon pot fi ușor gestionate utilizând echipamente adiţionale.

De remarcat și faptul că anul acesta, în premieră, SSI Schäfer a avut în cadrul  CeMAT  propriul stand IT, demonstrând angajamentul companiei în dezvoltarea de soluţii software dedicate specialiștilor din logistică. Sistemele WAMAS® and WAMAS® GO! au fost vedetele standului.

LogiMat® se adaptează  nevoilor în schimbare  ale pieţei.

În producţie și distribuţie, cu precădere, se înregistrează o cerere în creștere de sisteme intralogistice care se pot adapta după nevoile în schimbare ale clienţilor, iar sistemul de depozitare pe vertical LogiMat® este un exemplu în acest sens. SSI Schäfer produce cutii speciale și soluţii de picking pentru depozitarea eficientă a elementelor de mici dimensiuni care folosesc în cel mai bun mod cu putinţă suprafaţa tăvilor.  Sistemul LogiMat® poate fi combinat cu ușurinţă cu conveioare modulare de containere sau cu sistemul AGV Weasel®. Urmând principiul “goods-toperson” („marfă-persoană”), noua versiunea a sistemului LogiMat, prezentat la Hanovra, stabilește noi standarde în termeni de performanţă, confort și operare ergonomică. O opţiune de control și două  pachete software ce au la bază sistemul WAMAS® permit configurarea individuală a soluţiei verticale de depozitare.

LogiMat este echipat cu numeroase funcţii standardizate care nu necesită opţiuni suplimentare costisitoare. Pentru extinderea individuală a design-ului standard, SSI Schäfer oferă trei pachete diferite cu opţiuni preconfigurate. Calitatea ridicată a componentelor, numeroasele funcţii standardizate și design-ul modular fac din LogiMat o soluţie ce poate fi ușor personalizată și extinsă conform nevoilor fiecărui utilizator în parte. În România, echipa SSI Schäfer, formată din specialiști cu knowhow global și expertiză locală oferă întreaga gamă de servicii, de la consultanţă, proiectarea soluţiei și servicii post-vânzare, toate la standardele binecunoscute ale producătorului german.

«SSI Schäfer a adus un nou concept la CeMAT- Let’s Talk!- prin care am încercat să fim într-o relaţie directă cu clienţii. Clientul își expune dorinţele, problemele și soluţiile de care are nevoie în intralogistică. Cea mai mare parte a noilor soluţii pe care compania le-a expus aici sunt obţinute în urma acestui dialog care a avut loc de-a lungul anilor cu clienţii. Am reușit să ne adaptăm know-how-ul și produsele astfel încât să fie cât mai aproape de nevoile clienţilor, de ceea ce de fapt cere piaţa. Cuby este un exemplu extraordinar în acest sens. Acesta este o nouă generaţie de shuttle pe care SSI Schäfer a dezvoltat-o în ultimii ani, exact pe cerinţele clienţilor. Avem expuse mai multe versiuni anterioare, care se pretau pe un anumit tip de aplicaţii, piaţa a arătat ca mai este nevoie de încă o versiune, iar ca dovadă previziunile de vânzare pe un an au fost depășite la patru luni după ce a fost introdus în producţia de serie. » Marius Nicoraș Director General SSI Schäfer România