Home Companii Parteneriatul Elmas-Linde Material Handling a aniversat două decenii

Parteneriatul Elmas-Linde Material Handling a aniversat două decenii

Parteneriatul  Elmas-Linde  Material Handling a aniversat două decenii

Dincolo de o zi a “Porţilor Deschise” menită să aducă laolaltă clienţii, partenerii și colaboratorii, evenimentul desfășurat pe 16 iunie 2016 la sediul central Elmas din Brașov a celebrat 20 de ani de parteneriat de succes cu Linde Material Handling.

Nenumăratele succese înregistrate de către Elmas pe piaţa din România, dar și provocările aduse de începuturile promovării brandului Linde pe piaţă sau de criza economică din 2008-2009, au fost doar câteva din momentele care au definit și au consolidate de-a lungul timpului parteneriatul Elmas-Linde Material Handling, acestea fiind punctate în discursurile susţinute în faţa audienţei de către domnii Marton Geza Jr., director executiv Elmas Brașov, Marton Geza, director general și Martin Walther, Area Manager South & South East Europe Linde Material Handling. „Ne amintim cu nostalgie începuturile promovării stivuitoarelor în România. În anii ’90, Linde deși era lider european și mondial, nu era un brand cunoscut în ţara noastră. Fiind produse din gama premium s-au lansat dificil la vremea respectivă, întrucât majoritatea firmelor românești era companii mici și mijlocii, cu bugete restrânse, iar multinaţionalele nu erau încă prezente pe piaţă. Astfel, a urmat o lungă perioadă de eforturi susţinute, perioade de specializări în ţară și în străinătate. Am trecut prin multe schimbări de-a lungul anilor și am încercat întotdeauna nu doar să ne adaptăm la cerinţele pieţe, ci să venim cu idei noi de anticipare a unor nevoi viitoare. Am știut întotodeauna că acest lucru nu este posibil fără investiţii, astfel că le-am făcut și împreună cu partenerul nostru Linde, am reușit să ne dezvoltăm” a declarat Marton Geza Jr., director executiv  Elmas Brașov.

În urma semnării acordului de dealer autorizat Linde Material Handling în anul 1996, compania Elmas a dezvoltat continuu linia de business stivuitoare Linde și a ajuns astăzi să ofere prin intermediul departamentelor de profesioniști din sectoarele de vânzări, închirieri și service, un pachet complet de produse și servicii premium, dedicate cerinţelor din piaţă.

Martin Walther, Area Manager South & South East Europe Linde Material Handling a evidenţiat în discursul său despre cultura organizaţională construită de către Elmas, ca parte a fundamentului dezvoltării companiei în cei 26 de ani de existenţă pe piaţa echipamentelor de ridicat din România. “Familia Elmas are aproape 330 de angajaţi, iar compania a construit de-a lungul timpului o organizaţională absolut senzaţională, a investit dintotdeauna în know-how-ul angajaţilor și ceea ce este foarte important pentru clienţi este că aţi pus partea de service pe primul loc. Angajaţii sunt instruiţi atât în ţară, cât și în străinătate, de către Linde Material Handling. Ceea ce aș dori să amintesc astăzi, în acest moment special, este că în fiecare an, noi, cei de la Linde Material Handling, testăm cunoștinţele echipelor de vânzări ale partenerilor noștri și în 2015 vreau să vă spun cu mândrie că echipa Elmas a obţinut primul loc.”

Premieră în industria românească: upcycling pentru stivuitoare

Cu ocazia acestui eveniment, Elmas a inaugurat și primul centru de upcycling stivuitoare din România. În 2002, arhitectul William McDonough și chimistul Michael Braungart publicau Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things, în care dezvoltau ideea că orice tip de produs era fabricat pentru a fi consumat în cursul ciclului de viaţă al acestuia și apoi aruncat, respectând astfel un model care ignora complet problema deșeurilor și tratamentului ulterior al acestora. Autorii subliniau și faptul că reciclarea nu era suficientă pentru a compensa balanţa economică și ecologică, întrucât managementul deșeurilor este costisitor și pledau pentru un sistem industrial care nu doar exploatează resursele, produce și irosește, ci și devine creator al unor bunuri și servicii care generează valoare ecologică, socială și economică. Astfel se năștea conceptul de “upcycling” care presupune reutilizarea obiectelor sau materialelor considerate deșeu, de o asemenea manieră încât crează un produs de o calitate și valoare mai mare decât originalul. Elmas a adus acest concept inovativ în centrul atenţiei și ariei sale de expertiză, și a lansat în România prima linie de “upcycling” pentru stivuitoarele Linde. Aceasta este o premieră pentru România și pentru mediul industrial autohton, ideea având la bază reintroducerea în circuitul economic în urma recondiţionării, reciclării, testării și verificarilor tehnice efectuate a echipamentelor considerate deșeu, fapt ce conduce la obţinerea unui produs la fel de fiabil și performant cu unul nou. Prin deschiderea noii linii de upcycling, o investiţie care s-a ridicat la suma de 700.000 de euro și a creat 10 noi locuri de muncă, își lărgeste gama de produse din domeniul instalaţiilor de ridicat, oferind accesul la echipamente și servicii de calitate.

Compania Elmas, înfiinţată în 1990, cu capital 100% românesc, deţine 4 linii de business (stivuitoare, macarale industriale/structuri metalice, ascensoare/sisteme de parcare și utilaje forestiere).  Sediul central al companiei este în Brașov, spaţiile de producţie, depozitare, reparaţii, laborator și cel administrativ întinzându-se pe o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi. Elmas numără astăzi peste 320 de angajaţi și a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de aproximativ 23 milioane de euro. O gamă importantă din produsele comercializate sunt disponibile și online în platforma proprie de ecommerce – 1234.ro.