Home Industrial TeraPlast îşi extinde acoperirea logistică prin deschiderea unui depozit în Ungaria

TeraPlast îşi extinde acoperirea logistică prin deschiderea unui depozit în Ungaria

TeraPlast îşi extinde acoperirea logistică prin deschiderea unui depozit în Ungaria

TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcții, se extinde în Ungaria, care a devenit principala piață de export, depășind Germania, a anunțat compania într-un raport remis Bursa de Valori de la București.

Pe 2 septembrie, în cadrul şedinţei Consiliului de Admnistraţie, TeraPlast S.A. a aprobat înfiinţarea unui societăţi în Ungaria, în localitatea Berettyóújfalu, judeţul Hajdú-Bihar, cu un capital social de 3 milioane de forinţi. Noua societate va mări amprenta regională a Grupului și va reprezenta o bază logistică pentru acoperirea eficientă a pieței locale. Ungaria a devenit principala piață de export a Grupului TeraPlast, depășind Germania, iar această evoluție impune adaptarea activității de distribuție, informează compania în raportul citat.

Exporturile au continuat sa crească în cadrul afacerilor Grupului, atât ca valoare, cât și ca pondere, iar după primele opt luni ale anului au atins nivelul de 18 milioane de lei, comparativ cu 7 milioane de lei în același interval din anul precedent. Susținem această activitate externă prin deschiderea unui depozit în Ungaria, un centru care ne va permite să administrăm mai bine și să răspundem eficient cererii de pe această piață dinamică”, a precizat László Vajda, Director Dezvoltare.

Grupul a mai deținut un depozit în Ungaria, specializat în distribuția de profile de tâmplărie. Facilitatea respectivă a făcut parte din tranzacția de vânzare a liniei de business Profile de tâmplărie către Dynamic Selling Group în 2021.