Home Intermodal Profituri de 63,7 miliarde de dolari pentru liniile maritime de containere în T2 2022

Profituri de 63,7 miliarde de dolari pentru liniile maritime de containere în T2 2022

Profituri de 63,7 miliarde de dolari pentru liniile maritime de containere în T2 2022

Sectorul de transport maritim containerizat își menține profitabilitatea la cote ridicate. Potrivit companiei de cosultanță Blue Alpha Capital, în trimestrul 2 din 2022, liniile maritime de containere au înregistrat profituri de 63,7 miliarde de dolari.

Estimările din cea mai recentă ediție a raportului McCown Container se bazează pe analiza informațiilor publice a două treimi din capacitatea de transport maritim containerizat la nivel global, datele fiind extrapolate la nivel de industrie.

Profitul estimat de 63,7 miliarde de dolari pentru T2 este cu 123% mai mare decât valoarea de 28,6 miliarde de dolari înregistrată în T2 2021 și cu 5 miliarde de dolari mai mare comparativ cu ​​trimestrul precedent. Acesta este al șaptelea trimestru consecutiv de câștiguri record pentru un sector care în cele două decenii anterioare a înregistrat pierderi majore.

Pe măsură ce profitabilitatea continuă să crească, John McCown, fondatorul Blue Alpha Capital, și-a majorat prognoza pentru întregul an pentru sector la 245 de miliarde de dolari față de cele 220,5 miliarde de dolari estimate la începutul anului, o creștere de 65% față de 2021.

Pe baza acestor date, McCown estimează că profitul din a doua jumătate a anului va fi puțin mai mare decât cel din primul semestru, care s-a ridicat la 122,4 miliarde dolari, iar în ceea ce privește rezultatele liniilor maritime de containere pentru trimestrul trei, acestea sunt așteptate să fie la fel de bune sau mai bune decât cele din trimestrul 2.