Home Intermodal Transmec se extinde în România. Compania dezvoltă serviciile de transport intermodal din China și Nordul Africii

Transmec se extinde în România. Compania dezvoltă serviciile de transport intermodal din China și Nordul Africii

Transmec se extinde în România. Compania dezvoltă serviciile de transport intermodal din China și Nordul Africii

Transmec își extinde activitatea în România. Compania deschide a cincea filială pe plan local, odată cu dezvoltarea serviciilor de transport din China și Africa de Nord.

Noul birou Transmec de la Sibiu va gestiona cererea din partea clienților și va contribui la extinderea Transmec România.

Furnizorul de servicii logistice și-a extins serviciul de transport intermodal prin introducerea de rute noi către și dinspre China și Africa de Nord. Serviciul intermodal din China s-a dovedit a fi o opțiune tot mai atractivă pentru clienți, în contextul întreruperilor pe lanțurile globale de aprovizionare, în special pentru cei care activează în sectoarele automotive și producție.

„Este o alternativă foarte fiabilă la transportul maritim de mărfuri. Timpul de tranzit de la hub la hub este de 14 zile, iar noi suntem foarte competitivi în materie de preț și calitate a serviciilor,” a explicat Carmen Sandu, global account manager Transmec.

„Folosim mai multe terminale feroviare din China, însă cel principal este Xi’an. Transportul de tip grupaj este o specialitate, iar mărfurile sunt vămuite înainte de a fi depozitate în containerele de 40 de picioare din terminal. Transportul ajunge în România prin Polonia.”

Conexiune multimodală cu Africa de Nord

Serviciul multimodal din Tunis a fost lansat în 2021 pentru un client important din industria auto. Mărfurile sunt colectate de la furnizorii din Tunis, apoi camioanele se deplasează cu feribotul către Genova sau Livorno, Italia.

Ulterior, mărfurile sunt transbordate într-o remorcă UE cu opțiunea de a continua către România prin intermediul serviciului feroviar Transmec sau pe cale rutieră, în funcție de nevoile clientului.

În România, Transmec mai are alte patru sedii, la București, Brașov, Timișoara și Oradea, acolo unde se află și propriul terminal intermodal. În prezent, în fiecare săptămână au loc șaptesprezece curse dus-întors de la terminalul Intermodal Vest din Oradea, România către Belgia, Regatul Unit, Germania, Polonia (cu o conexiune către Xi’an, China) și Italia (cu conexiuni către Africa de Nord).