Home Automotive TRW Automotive a deschis o nouă fabrică la Roman

TRW Automotive a deschis o nouă fabrică la Roman

TRW Automotive a deschis o nouă fabrică la Roman

Producătorul american de componente auto TRW Automotive a inaugurat la Roman o nouă unitate de producție.

Proiectul a fost demarat în urmă cu doi ani și va crea până în 2016 aproximativ   2.000  de locuri de muncă. Noua facilitate de producție  va deveni  furnizor de saci pentru airbag-uri al uzinelor TRW Automotive prezente pe continentul european. Fabrica TRW Roman va fi realizată pe strada Ogoarelor pe o suprafață de aproximativ zece hectare.

Investiția totală pentru noua unitate de producție se ridică la suma de 13,6 mil. euro, dintre care 4,74 de milioane reprezintă ajutor de stat primiți de companie, anul trecut. Primăria municipiului Roman a alocat 800.000 lei de la bugetul local pentru crearea drumului de acces și al utilităților. Fabrica de la Roman va avea implicații economice favorabile pentru comunitatea locală, prin crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii și a potențialului economic al zonei.

TRW Automotive este furnizor pentru principalii producători de automobile din lume. Compania are peste 60.000 de angajați în întreaga lume, având 185 de reprezentanțe, în 26 de țări. În România, grupul are peste 3.500 de angajați care lucrează în fabricile de la Timișoara, Oravița, Lupeni, Reșița, Baia-Mare și Deta.