Home Automotive Polycontact Hermannstadt construiește o nouă fabrică în Ocna Sibiului

Polycontact Hermannstadt construiește o nouă fabrică în Ocna Sibiului

Polycontact Hermannstadt construiește o nouă fabrică în Ocna Sibiului

Grupul elvețian Polycontact Hermannstadt continuă investițiileși se extinde cu o nouă fabrică. Noua unitate de producție, amplasată în Ocna Sibiului, va avea o suprafață de 4.700 mp.

Decizia de continuare a investițiilor este motivată de noile proiecte câștigate și implementate în serie, dezvoltarea ariilor de producție: electronică, optică, iluminat, testare, precum și creșterea treptată a numărului de angajați de-a lungul celor 5 ani. De asemenea, un factor important este reprezentant de suportul oferit de către partenerii și fondatorii elvețieni.

Lucrările pentru noua fabrică vor fi finalizate la mijlocul anului 2022. Investiția se va ridica la un total de peste 42.500.000 RON (aproximativ 8,5 milioane euro) și va fi finanțată din fonduri proprii cât și prin accesarea de fonduri Guvernamentale, prin HG nr. 804/2017.

Pe lângă noua construcție, a fost demarat un alt nou proiect ce are în vedere programul de finanțare Electric Up, pentru un sistem fotovoltaic 27 kWp – 100 kWp, pentru producerea de energie electrică destinată consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic National cât și cel puțin o stație de reîncărcare a vehiculelor electrice și hibrid de cel puțin 22 kW, cu minimum două puncte de încărcare.

Îmbunătățirea competitivității la nivel european

Până în 2024, Polycontact Hermannstadt ar urma să atingă limitele de capacitate, cu un număr de aproximativ 500 de angajați și o cifră de afaceri de 40 milioane euro. Cu o suprafață totală de peste 8.000 mp la finalul investiției, compania elvețiană își va consolida poziția de cel mai mare angajator din Ocna Sibiului.

“Intenţia companiei este de a îmbunătăţi capacitatea concurențială pe piaţa europeană prin locaţia competitivă de producție din România. Un număr generos de locuri de muncă, echipamente automate și semiautomate de ultima generație, condiții de funcționare la standarde ultramoderne vor fi printre avantajele câștigate prin construcția noii fabrici”, a declarat Andrei Ciuclea, Chief Operațional Officer Polycontact Hermannstadt, citat de către publicația Ora de Sibiu.

“Angajații Polycontact sunt și vor rămâne resursa noastră cea mai importantă, de încredere, pe care conducerea companiei va continua să o pună în valoare prin diferite pachete atractive salariale și motivaționale. Pentru noi este foarte clar, angajații Poly sunt cei care susțin business-ul, sunt imaginea companiei noastre, fiecare dintre colegii noștri aduce valoare adăugată prin implicare și seriozitate, valori dobândite împreună printr-o cultură organizațională sănătoasă și stabilă, ce are la bază Respectul, Comunicarea, Implicarea și foarte important, onorate de ambele părți angajat-angajator”, a adăugat Claudiu Presecan, CEO Polycontact.        

Grupul elvețian a deschis o fabrică de 3.500 mp în Ocna Sibiului în 2015. Polycontact este un furnizor hi-tech în industria auto, care dezvoltă și produce întrerupătoare și senzori pentru mari producători din industria automotive, precum Daimler, Audi, VW, Porsche şi BMW. Gama larga de produse oferite cuprinde switch-uri, senzori fără contact şi soluții complexe de sistem, dezvoltând de curând și zona de electronică, optică și iluminat.