Home Logistics Comerț international TVA One Stop Shop: o singură întregistrare pentru firmele care deţin depozite în mai multe ţări din UE

TVA One Stop Shop: o singură întregistrare pentru firmele care deţin depozite în mai multe ţări din UE

TVA One Stop Shop: o singură întregistrare pentru firmele care deţin depozite în mai multe ţări din UE

Cu ocazia unei mese rotunde comune dedicate înregistrării unice a TVA-ului în UE, Ecommerce Europe și EuroCommerce și-au arătat sprijinul deplin pentru planurile prezentate de către Comisia Europeană la finalul anului trecut privind TVA-ul în era digitală”, program menit să faciliteze și mai mult înregistrarea TVA-ului în UE.

Planul de acțiune „TVA-ul în era digitală”, va acoperi mai multe paliere privind taxa pe valoarea adăugată: obligațiile de raportare în ceea ce privește TVA-ul și facturarea electronică, tratamentul în materie de TVA aplicat economiei platformelor şi înregistrarea unică în scopuri de TVA în UE. Propunerea legislativă include inclusiv o extindere a portalurilor “Ghișeul unic de TVA” (One Stop Shop), care permite companiilor care vând către consumatori și dețin stocuri într-un alt stat membru să se înregistreze o singură dată în scopuri de TVA în întreaga UE și să își îndeplinească obligațiile în materie de TVA prin intermediul unui singur portal online.

Ghișeul unic de TVA și OSS pentru importuri reprezintă o poveste de succes și o piatră de hotar în eforturile UE de a simplifica legislația privind TVA. Cu toate acestea, companiile care au mai multe depozite în țările UE trebuie să se înregistreze în scopuri de TVA în fiecare țară unde are depozit. Acest lucru este costisitor, în special pentru IMM-uri. Introducerea unui număr de înregistrare unic de identificare în scopuri de TVA prin extinderea OSS TVA existent ar reduce considerabil procedurile administrative și ar ajuta întreprinderile să se dezvolte pe piața unică a UE”, a declarat Luca Cassetti, Secretarul General al Ecommerce Europe.

Prin intermediul asociațiilor sale naționale, peste 150 000 de companii care vând bunuri și servicii online consumatorilor din Europa, Ecommerce Europe acționează la nivel european pentru ca Parlamentul European să creeze un cadru mai bun pentru magazinele online.