Home Intermodal GLS Germania testează o soluţie intermodală pentru transportul coletelor

GLS Germania testează o soluţie intermodală pentru transportul coletelor

GLS Germania testează o soluţie intermodală pentru transportul coletelor

GLS Germania testează transportul coletelor pe calea ferată, cu scopul de a răspunde din ce în ce mai bine cerinţelor tot mai mari privind sustenabilitatea în transportul coletelor. Conexiunea feroviară se realizează între MegaHub Lehrte (Hanovra) şi Nürnberg, iar operatorul de transport este Kombiverkehr GmbH, o filială a DB Cargo AG.  

Pentru fiecare container cu o greutate a încărcăturii de șase tone, se economisesc 350 de kilograme CO2 în transportul feroviar cu tracțiune 100% electrică, ceea ce este în beneficiul clienților GLS și, în cele din urmă, al mediului înconjurător.

„În prezent, testăm transportul coletelor pe calea ferată ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate GLS KlimaProtect. În cadrul unui proiect-pilot, câteva sute de colete sunt trimise zilnic cu trenul de la Nürnberg la Hanovra”, arată GLS într-un comunicat de presă.

Trecerea de la volumele transportate rutier la cele transportate pe cale ferată va juca un rol semnificativ în ceea ce privește planurile de sustenabilitate ale companiei de curierat, care doreşte să atingă procentul de zero emisii până în 2045. Prin transportul pe calea ferată, mai spune GLS, se pot economisi până la 80% din emisiile care s-ar produce dacă ar fi utilizat transportul rutier.

„După testele pilot de mică amploare efectuate în anii precedenți, sperăm ca prin acest proiect să obținem noi informații şi noi valori măsurate în privința transportului pe distanțe lungi cu emisii scăzute pentru coletele noastre”, a afirmat Melanie Menkhaus, Regional Manager GLS, responsabil pentru zona de nord a Germaniei.

Colaborare cu DB Cargo

În implementarea proiectului pilot, compania lucrează cu Kombiverkehr GmbH & Co. KG, unul dintre cei mai mari furnizori de transport intermodal din Germania și Europa, filială a DB Cargo AG. Compania permite rezervarea de sloturi libere pentru containere individuale, care sunt transportate pe reţeaua de cale ferată germană. Ruta între Nürnberg şi Hanovra a fost aleasă pentru acest proiect pilot datorită proximităţii locaţiilor GLS, accesibile în ambele oraşe.