Home Intermodal Un nou serviciu feroviar al MSC conectează Turcia și Germania

Un nou serviciu feroviar al MSC conectează Turcia și Germania

Un nou serviciu feroviar al MSC conectează Turcia și Germania

MSC a lansat un nou serviciu feroviar direct care leagă Trieste, Italia și Ludwigshafen, Germania, disponibil din 10 septembrie 2021, conceput pentru a îmbunătăți capacitatea feroviară și a reduce timpul de tranzit între Turcia și Germania la aproximativ 12 zile.

Noua soluție multimodală a MSC oferă o rută eficientă din porturile turcești (Istanbul, Tekirdag, Gemlik, Derince pe serviciul ADRIAKIA și Mersin, Izmir (Aliaga) pe serviciul LINE D) până în zona industrială Ludwigshafen din Germania, permițând o alternativă rapidă și fiabilă la transportul exclusiv rutier.

„Disponibilitatea spațiului pe serviciile feroviare este limitată în comparație cu volumele existente și potențiale, în special pentru cele dinspre Turcia către Germania”, spune Cem Kurtuldu, Business Development și Project Specialist pentru MSC Turcia. „Acest serviciu va îmbunătăți fiabilitatea pentru clienții noștri și, datorită investițiilor intermodale ale MSC în Germania, putem oferi un serviciu rapid și sigur door-to-door între cele două destinații.”

Serviciul este conceput pentru a le oferi clienților care transportă piese auto, produse chimice, textile, ambalaje, alimente, produse farmaceutice și multe alte mărfuri timp de tranzit accelerat între Turcia și Germania. Poziția strategică a Ludwigshafen pe Rin, cu acces ușor către Frankfurt și Stuttgart și importanța sa ca centru pentru comerț îl fac o locație ideală atât pentru distribuția locală de bunuri, cât și pentru accesul pe piața mai largă a Europei de Nord. În plus, Trieste este un important centru la Marea Adriatică atât pentru comerțul european, cât și pentru cel global, făcând noua legătură feroviară extrem d eimportantă pentru circulația accelerată a mărfurilor către și de pe continent.

Luca Russo, director comercial pentru regiunea Adriatică în cadrul MSC a adăugat: „Ludwigshafen a fost dintotdeauna o destinație populară pentru mărfurile din Turcia, deoarece este un hub industrial important. În timp ce acest serviciu a fost creat pentru a sprijini această conexiune vitală între Germania și Turcia, opțiunile noastre multimodale din Trieste ne vor permite, de asemenea, să deservim o paletă largă de origini și destinații atât în regiunea Mării Mediterane, cât și pentru rutele noastre comerciale globale.”

Serviciul săptămânal va pleca din Trieste în fiecare joi, ajungând în Ludwigshafen în fiecare sâmbătă.