Home FMCG #BestPractice: AGRANA transportă 1,25 milioane tone de sfeclă de zahăr de calea ferată

#BestPractice: AGRANA transportă 1,25 milioane tone de sfeclă de zahăr de calea ferată

#BestPractice: AGRANA transportă 1,25 milioane tone de sfeclă de zahăr de calea ferată

AGRANA, principalul furnizor de zahăr din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, își îndreaptă atenția către utilizarea soluțiilor de transport prietenoase cu mediul.

În campania actuală pentru sfecla de zahăr, compania livrează pe calea ferată 1,25 milioane tone de materie primă la unitățile sale de producție a zahărului din Leopoldsdorf și Tulln, Austria.  “Deja de mulți ani transportăm sfecla de zahăr pe calea ferată, pe cât de mult posibil, prin intermediul partneneriatului cu ÖBB Rail Cargo Group pentru a susține dezvoltarea transportului sustenabil, prietenos cu mediul,” a declarat Johann Marihart, CEO AGRANA.

Doar în acest an, 1,25 milioane tone sau 58% din producția de sfeclă de zahăr din Austria vor fi livrate către cele două fabrici utilizând transportul feroviar de marfă. Ponderea acestui mod de transport în totalul volumelor livrate de către compania austriacă a crescut cu 10% comparativ cu anul anterior. Efectul ecologic al acestor volume de transport este, de asemenea, semnificativ. Astfel, transportul sfeclei pe calea ferată înseamnă reducerea transporturilor rutiere cu 50.000 de curse, echivalentul a 8.150 tone metrice de emisii.

În ceea ce privește kilometrii acoperiți în Austria, ponderea transportului feroviar se apropie de 80% anul acesta. “Aceasta ne face lideri în Europa de acest segment. În Germania, de exemplu, nu mai există transport pe cale ferată pentru sfecla de zahăr,” explică Marihart.

Anul acesta. AGRANA procesează aproximativ 2,1 milioane de tone de sfeclă în cele două fabrici din Austria. Cu un volum de procesare zilnic de aproximativ 24.000 tone sfeclă, această campanie va fi finalizată la mijlocul lunii ianuarie 2021.