Home Logistics 3 PL Arcese și Free2Move eSolutions lucrează împreună pentru o mobilitate sustenabilă

Arcese și Free2Move eSolutions lucrează împreună pentru o mobilitate sustenabilă

Arcese și Free2Move eSolutions lucrează împreună pentru o mobilitate sustenabilă

Arcese, furnizor global de servicii logistice și Free2Move eSolutions – un joint-venture între Stellantis și Engie EPS, un specialist în soluții de mobilitate electrice pentru persoane fizice și companii – au anunțat finalizarea unui acord pentru dezvoltarea logisticii și a sistemelor de livrare last-mile sustenabile.

Soluțiile concepute sunt gândite să fie inovatoare, accesibile, sustenabile și să asigure simultan o calitate tot mai ridicată a serviciilor pentru clienții B2B.

Arcese se mândrește cu experiența în gestionarea logisticii integrate B2B pentru companii importante din sectoare precum automotive, industrial și industria chimică, precum și segmentele de modă și produse de lux. Compania acordă o mare atenție sustenabilității și evoluțiilor tehnologice. Arcese folosește deja un vehicul e-Ducato electric de la Fiat Professional într-un proiect pilot, ce urmărește realizarea de livrări cu emisii zero către centrele urbane.

Arcese and F2M eSolutions au încheiat un parteneriat pentru a dezvolta servicii cum ar fi livrările premium pe segmentul last mile cu zero-emisii. Cele două companii vor lucra pentru a stabili hub-uri de încărcare sustenabile multi-vehicle, atât pentru mașini de pasageri, cât și pentru vehicule comerciale, în medii multifuncționale în apropierea centrelor urbane mari – mai întâi în Italia, apoi în toată Europa. Aceste hub-uri vor oferi clientului final spațiu pentru muncă sau agrement, integrând încărcarea vehiculului cu sisteme ecologice de stocare a energiei regenerabile, pentru a genera electricitate folosind panouri solare, creând astfel un ciclu de transport cu emisii zero. De asemenea, vor fi instalate puncte de încărcare Advanced Free2Move eSolutions, pentru încărcarea rapidă a vehiculelor comerciale și a autoturismelor.

Parteneriatul include, de asemenea, noi oferte comune de la Free2Move eSolutions și Arcese, menite să ofere suport total pentru companiile mari în programele lor de electrificare a site-urilor lor, pentru a amplifica impactul pozitiv în termeni de durabilitate.

Free2Move eSolutions este un furnizor de servicii de mobilitate electrică înființat în iunie, ce le oferă clienților săi acces la stații de încărcare publice prin peste 200.000 de puncte în întreaga Europă,  o extindere a acoperirii către America de Nord fiind așteptată în viitor.