Home Logistics Green Logistics Decarbonizarea transportului maritim containerizat: MSC și Shell semnează un acord de colaborare

Decarbonizarea transportului maritim containerizat: MSC și Shell semnează un acord de colaborare

Decarbonizarea transportului maritim containerizat: MSC și Shell semnează un acord de colaborare

MSC Mediterranean Shipping Company (MSC) și Shell International Petroleum Company Limited (Shell) au convenit să colaboreze îndeaproape pentru contribui la accelerarea decarbonizării în transportul maritim containerizat la nivel global.

Memorandumul de colaborare pe termen lung va ajuta MSC și Shell să aibă un rol important în transformarea energetică a transportului maritim, ca dezvoltatori și susținători ai tehnologiilor inovatoare și soluțiilor privind combustibilii pentru navele maritime. Cele două companii intenționează să dezvolte o gamă de tehnologii sigure, durabile și competitive, care pot reduce emisiile din activele existente și pot contribui la un viitor de emisii nete zero pentru transport.

Bud Darr, Vicepreședinte Politici Maritime și Afaceri Guvernamentale, MSC Group, a declarat: „Eforturile MSC de decarbonizare includ parteneriate puternice cu o serie de companii din întreaga industrie. Acest parteneriat cu Shell este un exemplu al tipului de angajament necesar pentru a cataliza soluțiile cu emisii reduse de carbon pentru sectorul de transport maritim.

„Pentru a atinge acest obiectiv final de decarbonizare completă, trebuie să ne uităm la un set de soluții. Avem nevoie de progrese semnificative în cercetare și în dezvoltarea combustibililor. MSC salută parteneriatele cum este cel cu Shell, care sunt concepute pentru a facilita schimbul de informații între sectoare și pentru a dovedi modul în care colaborarea este esențială în definirea celor mai bune soluții către un viitor net zero ”, a spus Darr.

Melissa Williams, Președinte Shell Marine, a declarat: „Shell vrea să joace un rol central în tranziția către zero net. Parteneriatul cu clienții noștri pentru a dezvolta noi tehnologii și combustibili va ajuta la accelerarea progresului. Combinarea experienței MSC, una dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume cu expertiza Shell ca furnizor global de energie va contribui la aducerea de soluții eficiente pentru această parte vitală a economiei mondiale. ”

Shell și MSC au lucrat împreună în ultimii 10 ani la proiecte, inclusiv în dezvoltarea de bio-combustibili și testarea combustibililor cu conținut foarte scăzut de sulf.

Echipele tehnice și comerciale ale MSC și Shell vor colabora pentru a dezvolta și implementa soluții net-zero, cum ar fi combustibilii cu emisii zero și tehnologiile care le vor permite, inclusiv celulele de combustibil, cu ambiția de a contribui la  realizarea unui concept de navă cu zero-emisii. De asemenea, companiile vor lucra împreună la tehnologii privind îmbunătățirea eficienței energetice, inclusiv servicii și platforme digitale.

Împreună, partenerii vor explora oportunitățile pentru MSC de a utiliza GNL în flota sa, fiind combustibilul cu cel mai redus nivel de emisii disponibil pe scară largă astăzi. De asemenea, vor lua în considerare dezvoltări ulterioare, inclusiv tehnologiile de reducere a scurgerilor de metan, care vor reduce în continuare emisiile generate de GNL.

Parteneriatul oferă, de asemenea, o oportunitate pentru Shell și MSC de a lucra împreună pentru a implica industria și părțile interesate în soluționarea problemelor de politică strategică, aducând perspectiva lor duală pentru a permite un dialog constructiv și de a accelera decarbonizarea în sectorul de transport maritim.