Home Logistics Depozitare Automatizarea se dezvoltă în Sud-Estul României: instalările de Vertical Lift Module cresc de 20 de ori

Automatizarea se dezvoltă în Sud-Estul României: instalările de Vertical Lift Module cresc de 20 de ori

Automatizarea se dezvoltă în Sud-Estul României: instalările de Vertical Lift Module cresc de 20 de ori

Kardex s-a extins în Sud-Estul României cu de 20 de ori mai multe sisteme Vertical Lift Module instalate. Companiile care folosesc soluțiile Kardex în depozitele lor câștigă cu până la 85% mai mult spațiu prin automatizare.

Piața soluțiilor de automatizare în domeniul intralogisticii din România a evoluat semnificativ. Ceea ce părea un lux în urmă cu câțiva ani este acum o necesitate pentru eficientizarea operațiunilor.

Cu peste 600 de sisteme instalate în toată țară, Kardex crește odată cu clienții săi. Unele dintre ele au fost instalate în urmă cu 25 de ani, dar sunt funcționale și astăzi.

Care sunt tendințele în intralogistică?  

Nevoia de automatizare vine ca urmare a provocărilor cu care se confruntă companiile. Printre acesta se numără creșterea costurilor pentru spațiu și lipsa forței de muncă. Problemele legate de lanțul de aprovizionare sunt, de asemenea, o preocupare.

Mai mult de atât, acceptul este pus pe abordarea unor măsuri durabile în viitor și urmărirea progreselor tehnologice. Este important să fim la curent cu evoluția inteligenței artificiale și a roboților.

Ce beneficii aduce automatizarea?

Atunci când iau în considerare investițiile, multe companii cântăresc beneficiile și economiile pe termen lung. Investiția inițială poate părea descurajantă. Însă, o analiză detaliată arată că automatizarea poate duce la o eficiență crescută.

Pe lângă acest avantaj, companiile se pot aștepta la reduceri de costuri și la o poziție mai puternică pe piață. Pe scurt, automatizarea oferă un return on investment (ROI) rapid.

Kardex  Vertical Lift Module System

Vertical Lift Module, soluție Kardex de top

Cea mai populară soluție Kardex în Sud-Estul României este Vertical Lift Module, denumit și Kardex Shuttle. Acest sistem este folosit pentru stocarea și manipularea articolelor în spații de depozitare verticale. Soluțiile Kardex permit accesul rapid la produse și maximizează spațiul din depozit. Mai precis, conduce la 85% economie de spațiu la nivelul podelei și 99.9% precizie de preluare.

Pe lângă acesta, Kardex oferă și alte soluții precum Vertical Carousel Module și software pentru managementul depozitelor. Un produs remarcabil este Kardex Miniload-in-a-Box, un sistem compact și modular de buffer, perfect pentru stocarea și selectarea eficientă a diferitelor articole.

În plus, Kardex furnizează soluții software precum Kardex Power Pick System. Acesta funcționează perfect cu hardware-ul lor pentru a îmbunătăți operațiunile din depozit și gestionarea inventarului. Companiile din Sud-Estul României nu au echipat încă depozitele lor cu alte produse de la Kardex.