Home Industrial Bicicletele Corratec, produse în România. Nemții deschid o fabrică la Timișoara

Bicicletele Corratec, produse în România. Nemții deschid o fabrică la Timișoara

Bicicletele Corratec, produse în România. Nemții deschid o fabrică la Timișoara

Corratec, unul dintre cei mai importanți producători de biciclete din Germania, deschide o fabrică la Timișoara.  Prima serie de biciclete și biciclete electrice Corractec va ieși pe poarta unității de producție din România la începutul anului 2022.

Deja de mai mulți ani producătorul german căuta încă o locație în Europa pentru a-și extinde capacitatea de producție. După o încercări nereușite de a amplasa fabrica în sudul Germaniei și Austria, locația aleasă pentru noua fabrică a fost Timișoara. Compania a achiziționat o clădire existentă de aproximativ 50.000 mp și alte anexe, care a aparținut companiei Kathrein Digital Systems GbmH, producător de antene TV și de comunicații mobile, cumpărat de Ericcson în 2019, relatează publicația Bike Europe. Astfel, Corratec adaugă 300.000 de biciclete și biciclete electrice capacității de producție a fabricii sale actuale din Raubling, Germania.

Reducerea dependenței de furnizori

Deschiderea noii fabrici în România este o parte importantă a strategiei Correctec. Compania își propune să continue expansiunea la nivel global, dar în același timp ăși dorește să reducă dependeța de furnizori, în special de cei asiatici.  „De săptămâni și luni, am văzut ce înseamnă atunci când nu ai control 100% asupra propriei producții”, a declarat fondatorul și CEO-ul Corratec, Konrad Irlbacher, citat de Bike Europe. „Pentru a recâștiga controlul asupra producției noastre de biciclete și biciclete electrice, asamblarea trebuie să aibă loc din nou în Europa.”

În plus, Timișoara se află într-o locație optimă din punct de vedere geografic. Scurtarea rutelor ne livrare va permite producătorului să reducă emisiile de CO2 cu 700 de tone. Fabric ava avea instalate panouri solare care vor furniza electricitatea necesară, ceea ce va face posibilă producerea biciclerelor în mod ecologic.

Producția începe în 2022

Primele biciclete se așteaptă să iasă de pe linia de asamblare de la Timișoara în februarie 2022. Corratec se așteaptă să creeze aproximativ 300 de locuri de muncă în următoarele 24 de luni. Conform planului de afaceri, numărul de angajați ar trebui să crească la cel puțin 400 până la maximum 600 de persoane. „Aducem înapoi volume importante de producție din Asia”, a afirmat Konrad Irlbacher.

Fabrica Corratec și sediul central din Raubling vor rămâne operaționale.