Home Industrii Biofarm are bugetate investiții de 10 milioane de euro în 2021

Biofarm are bugetate investiții de 10 milioane de euro în 2021

Biofarm are bugetate investiții de 10 milioane de euro în 2021

Producătorul român de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) are planificate pentru 2021 investiții de peste 47 milioane lei (aprox. 10 milioane euro).

O parte a acestor investiții este alocată dotării cu echipamente și instalații de ultimă generație a unității de producție deschisă de Biofarm în 2021.

Producătorul va direcționa investițiile și către creșterea eficienței activităților desfășurate în unitatea de producție situată pe strada Strada Logofătul Tăutul, către amenajarea spațiilor de birouri, dar și către tehnologizare, în linie cu standardele internaționale de certificare GMP (Good Manufacturing Practices). În plus, o parte din bugetul de investiții va fi alocat reînnoirii flotei auto. „Anul 2021 este pentru noi unul cu multe semnificații și obiective strategice diferite, întrucât marcăm un secol de activitate, dar și noi începuturi. Finalizarea construcției și dotarea cu echipamente de top a unității de producție pe care am deschis-o anul acesta, contribuie la creșterea producției și ne permite, implicit, să ne extindem pe noi piețe. Ne menținem, astfel, promisiunea de a investi an de an în viitor”, a declarat Cătălin Vicol, Director General Biofarm.

De asemenea, în 2021, Biofarm vizează o creștere de 15% a cifrei de afaceri. Compania își propune să obțină o valoarea a veniturilor din vânzări de peste 251 de milioane de lei. Astfel, cu un portofoliu puternic și valoros de produse, Biofarm și-a setat printre obiective intensificarea vânzărilor la nivel local, dar și exporturilor pe piețe strategice.

Producătorul român de medicamente a reușit anul trecut să își consolideze leadership-ul la nivel valoric în segmentul Consumer Healthcare (CHC). 7 branduri din categoria digestive & metabolism, răceală & gripă și suplimente alimentare și-au menținut poziția de lideri de piață, în termeni de consum, și au contribuit la saltul pe poziția 4 pe care Biofarm l-a făcut în 2020, în topul companiilor din industria farmaceutică locală, în categoria CHC, raportat la prețul de achiziție al farmaciilor.