Home Logistics Comerț international Brexit forțează transportatorii britanici să învețe 8 noi sisteme IT

Brexit forțează transportatorii britanici să învețe 8 noi sisteme IT

Brexit forțează transportatorii britanici să învețe 8 noi sisteme IT

Pe măsură ce economia britanică începe să se recupereze după pandemia COVID-19, Logistics UK, cel mai mare grup de afaceri din sectorul transporturilor din Marea Britanie, avertizează companiile că trebuie să înceapă să se pregătească pentru plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană la finalul acestui an.

Elizabeth de Jong, Director pentru Politici al Logistics UK explică:”Peste 200.00 de companii din Regatul Unit derulează schimburi comerciale cu Europa și este imperativ să își protejeze lanțurile de aprovizionare. În timp ce guvernul continuă negocierile cu UE pentru a ajunge la un acord comercial, companiile din Regatul Unit mai pot face încă multe lucruri pentru a se asigura că mărfurile de cape depind continuă își continuă cursul peste frontiere. Cu mai puțin de 150 de zile până la plecarea UK din UE, acum este timpul pentru acțiune. Organizațiile trebuie să fie pregătite să treacă la noi sisteme și noi metode de a face comerț de la 1 ianuarie 2021, dacă vor ca afacerile lor să fie protejate.”

Toți importatorii și exportatorii vor trebui să se asigure că au sistemele și documentația pentru import și export puse la punct, indiferent de rezultatul negocierilor politice. Astfel, aceștia trebuie să aplice pentru un număr EORI în Marea Britanie, de care este nevoie pentru a putea muta mărfurile, să cunoască codul vamal și valoarea mărfurilor în vamă, necesare pentru a putea întocmi declarațiile vamale și a calcula taxele.

“Transportatorii vor trebui să înțeleagă și să poată utiliza cel puțin opt noi sisteme IT pentru a putea transporta mărfurile eficient – patru sisteme separate cerute de către guvernul britanic și câte unul pentru Irlanda, Franța, Belgia și Olanda. Toate cer timp pentru instalare și învățare și nu ar trebui lăsate pentru ultimul moment“ a declarat Elizabeth de Jong.

De asemenea, sunt alte aspect care ar putea interfera cu intențiile companiilor de a menține un lanț de aprovizionare fără întreruperi. Companiile trebuie să aibă în vedere modul în care vor face declarațiile în sisteme HMRC și dacă vor folosi un agent vamal sau dacă pot beneficia de simplificările vamale disponibile.

Logistics UK, cunoscută anterior sub numele de FTA, este unul dintre cele mai importante grupuri de afaceri din Marea Britanie, reprezentând companiile din logistică, un sector vital pentru menținerea relațiilor comerciale ale Regatului Unit, ce cumulează peste 7 milioane de angajați direct.