Home Companii BYD, Crown, Jungheinrich și SSI Schäfer, câștigătorii premiilor IFOY Awards 2016

BYD, Crown, Jungheinrich și SSI Schäfer, câștigătorii premiilor IFOY Awards 2016

BYD, Crown, Jungheinrich și SSI Schäfer, câștigătorii premiilor IFOY Awards 2016

 

Prima zi a CeMAT, cel mai mare târg de logistică și supply chain management din lume, a culminat cu decernarea premiilor IFOY Awards, echivalentul Oscarurilor în industria soluțiilor pentru intralogistică.

Anul acesta, 13 echipamente și soluții au fost nominalizare pentru cele 5 categorii ale premiilor.  BYD, Crown, Jungheinrich și SSI Schäfer sunt marii câștigători ai trofeelor IFOY de anul acesta.

“În runda finală, candidații au impresionat juriul cu caracteristicile inovatoare și beneficiile pe care aceste soluții le oferă clienților. Lupta a fost strânsă și câștigătorii au fost departajați la milimetru”, a declarat Anita Würmser, Director al Premiilor IFOY în timpul ceremoniei de decernare.

Într-o cursă strânsă, victoria la categoria “Stivuitoare electrice de până la 3,5 tone” a fost obținută de modelul ECB 18C de la BYD, marea surpriză a ediției de anul acesta a premiilor. Pentru prima dată în istoria IFOY, un vehicul construit de o companie chineză câștigă titlul de cel mai bun stivuitor al anului. Modelul cu 3 roți este acționat de o baterie de 80 de volți cu tehnologie trifazică ion-fosfat și poate ridica 1,8 tone la o înălțime de 6 metri.

Jungheinrich, o prezență constantă a premiilor IFOY, a avut anul acesta un dublu motiv de sărbătorit. Compania cu sediul în Hamburg a câștigat premiul la categoria “Vehicule Speciale”, categoria introdusă pentru prima dată în cadrul acestei ediții a IFOY, pentru EJQ 325, un concept dezvoltat pentru compania feroviară Deutsche Bahn, care permite încărcarea și separarea seturilor de roți ale trenurilor ICE și al mecanismelor de înlocuire. Cel de-al doilea premiu al serii i-a fost acordat producătorului german la categoria “Lucru la mare înălțime în depozite”cu modelul EKX 516, care a impresionat prin conceptul de platformă modulară, designul lightweight, utilizarea pentru prima dată a sistemului pasiv de amortizare a vibrațiilor pe un utilaj VNA și tehnologia pentru motor care constă într-un motor care îmbină performanțele ridicate și eficiența energetică a motoarelor sincron cu avantajele economice și cerințele reduse de mentenanță ale motoarelor AC asincron.

La categoria “Echipament pentru depozit la înălțimi joase” , transpaleta electrică Crown RT 4020 , cu platformă pentru operator a fost declarată câștigătoare. Factorul decisiv pentru juriu a fost productivitatea ridicată a echipamentului în spații limitate.

SSI Schäfer a fost declarat câștigător la categoria “Soluții intralogistice”.  Pentru operațiunile logistice în interiorul fabricii NextLevel Logistik GmbH, furnizorul a creat o soluție de flotă utilizând sistemul de transport automat Weasel®. Pe lângă valoarea adăugată operațiunilor clientului, costul redus de investiție al acestei soluții a fost un factor decisiv pentru juriu. În special în era industriei 4.0, acest sistem constituie un mare avantaj pentru companii, care pot conecta diferite zone de producție și oferi suport proceselor pentru a conecta logistica de la un capăt la altul.