Home Automotive Continental anunță noi investiții în fabrica de la Timișoara

Continental anunță noi investiții în fabrica de la Timișoara

Continental anunță noi investiții în fabrica de la Timișoara

Fabrica de componente electronice Continental din Timişoara a dat startul lucrărilor de extindere a spațiului de lucru cu încă 7.000 mp. Compania investește 12 milioane de euro pentru extinderea fabricii, care până la finele anului va avea o suprafață totală de 21.000 mp.

Directorul fabricii, Franciscoxavier Pujol, a explicat motivele pentru care această extensie este necesară: „Obiectivul nostru este ca până la finalul acestui an să încheiem lucrările de construcţie ale extensiei astfel încât să putem să onorăm comenzile clienţilor nostri. Ca urmare a acestei investiţii vor rezulta peste 7.000 mp de spaţii destinate birourilor, depozitării, respectiv zonelor sociale”.

„Dorim în acest an să creştem cu peste 1.000 de noi angajaţi în România pe partea de cercetare şi dezvoltare şi în producţie. Investiţia e un pas important atât pentru locaţie, cât şi pentru Continental pentru a face posibilă această creştere. Lucrăm împreună şi e normal să creştem împreună“, a explicat Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental România.

În perioada 1999-2015, Continental a investit 1.130 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajaţi și își va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.