Home Logistics Depozitare Cargill si TTS vor dubla capacitatea terminalului pentru cereale Canopus Star

Cargill si TTS vor dubla capacitatea terminalului pentru cereale Canopus Star

Cargill și partenerul său Transport Trade Services (TTS) vor investi 15 milioane de euro în terminalul pentru cereale Canopus Star SRL, aflat în portul Constanța.

Astfel, în urma acestei investiţii, care va fi finalizată până la mijlocul anului 2014, capacitatea operațională a terminalului pentru cereale va creşte de la 50.000 de tone la 110.00 tone. Parteneriatul dintre Cargill și TTS datează din 2008, iar acest proiect de extindere este o dovadă a unei colaborări de succes. Odată încheiat procesul de modernizare şi extindere, Canopus Star va deveni o unitate de înaltă performanţă cu o mare flexibilitate în ceea ce privește intrările și ieșirile din depozit.

Martin Schuldt, Președintele Consiliului de Administrație al Cargill Oils S.A., a declarat cu privire la investiție: „Cargill are o prezență puternică în România, care rămâne o țară de importanță strategică pentru noi. Vom continua să ne dezvoltăm operațiunile pe plan local, așa cum am mai anunțat, iar acest proiect face parte din planurile noastre de extindere. Suntem bucuroși să dezvoltăm astfel de parteneriate de succes cu companii locale care împărtășesc valorile noastre și dedicarea pentru deservirea clienților.”

Silozurile Cargill au devenit un punct de referință în domeniul depozitării din România în ceea ce privește realizarea în condiții adecvate și la operațiunilor de determinare a calității produselor la recepție/livrare, precum și a operațiunilor de uscare, condiționare și conservare a produselor în timpul depozitării.

„Investiția de la Constanța este complementară întregului lanț logistic pe care TTS îl oferă clienților săi. Împreună cu transportul fluvial, operarea în porturile de pe Dunăre, transbordarea directă cu macarale plutitoare la Constanța, această investiție va ajuta la optimizarea structurii serviciilor, la performanțe, viteză și calitate superioare pentru clienți. Parteneriatul cu Cargill în această investiție reprezintă un privilegiu și, în același timp, un avantaj”, a declarat Mircea Mihăilescu, președintele grupului TTS.

Investiția se încadrează în strategia Cargill de a continua să se concentreze pe creșterea și dezvoltarea operațiunilor sale agricole în România.

Transport Trade Services (TTS)

TTS este o companie de transport marfă activă pe piața transporturilor multimodale din Europa de Est. TTS a fost fondată în 1996, cu sediul la Bucureşti și, împreună cu filialele sale, are 1280 de angajați, activând în domenii precum transportul pe Dunăre și intermedierea de bunuri vrac și pachetizate, manipularea de mărfuri în porturile dunărene în propriile terminale – Brăila, Oltenița, Giurgiu și Turnu Severin sau manipularea de mărfuri la Constanța în propriile terminale și cu macarale plutitoare în tot portul.

Cargill

Cargill este un producător și distribuitor internaţional de produse şi servicii alimentare, agricole, financiare și industriale. Înfiinţată în 1865, compania cu acţionariat privat are 142.000 de angajaţi în 65 de ţări.

Cargill este prezentă în România din 1996. Compania, cu sediul central în Bucureşti numără aproximativ 900 de angajaţi, care îşi desfăşoară activitatea în 23 de puncte de lucru din toată ţara. Cargill desfăşoară activităţi în domeniul cerealelor şi seminţelor oleaginoase, al uleiurilor îmbuteliate şi rafinate şi al nutreţurilor pentru animale.