Home Companii Cargus a înregistrat venituri record în 2013

Cargus a înregistrat venituri record în 2013

Cargus a înregistrat venituri record în 2013

Compania de curierat Cargus a raportat în 2013 o creștere de 20% a cifrei de afaceri, înregistrând astfel cel mai bun an din istoria sa.

Potrivit datelor oficiale, Cargus a atins venituri record de 25,7 milioane de euro, cu aproape 6 milioane de euro mai mult față de 2012. Creșterile au fost determinate de investițiile făcute anul trecut în infrastructură și servicii, în condițiile în care 54% din creșterea totală a fost realizată prin achiziția de noi clienți și valorificarea portofoliului existent din segmentul comerțului online. Produsele noi, precum Express BOX, alături de serviciul de livrări de până la cinci sau zece kilograme cu ambalaj gratuit, au asigurat o creștere de 5% pe segmentul clienților mici și mijlocii care plătesc numerar. Totodată, Cargus a făcut investiții în flotă și infrastructură de aproximativ 4 milioane de euro, în 2013.

“Compania a beneficiat de investiții masive și și-a propus să crească într-un ritm superior celui din ultimii ani susținând activ industria de comerț electronic din România și străduindu-se să ofere cele mai bune servicii integrate de pe piața“, a declarat Gian Sharp, CEO Cargus.

Rezultate pozitive au fost înregistrate și în primele două luni ale anului 2014. Volumul livrărilor efectuate a crescut cu 54% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, în special datorită unei creșteri de 90% a livrărilor pentru sectorul de comerț electronic, dar și printr-o creștere de 37% a volumelor din segmentul B2B.