Home Logistics Depozitare Carrefour închiriază două depozite de la WDP

Carrefour închiriază două depozite de la WDP

Carrefour închiriază două depozite de la WDP

Retailerul francez Carrefour își extinde rețeaua de depozite în România și închiriază 80.000 mp de spații de depozitare de la WDP.

Dezvoltatorul belgian urmând să construiască pentru clientul său două depozite în Deva și Brazi, investiția totală ridicându-se la aproximativ 40 milioane euro.

Carrefour deschide un centru logistic la Deva

După o colaborare inițială de succes în București, la Ștefăneștii de Jos, WDP va dezvolta un centru de distribuție pentru Carrefour la Deva, pentru aprovizionarea supermarketurilor sale. Finalizarea hubului este programată pentru trimestrul patru al anului 2019. Locația se află la joncțiunea dintre autostrada A1 și drumul E79, între București și Timișoara. Noul depozit vine în întâmpinarea nevoii crescânde de spațiu retailerului  în conformitate cu strategia sa de extindere, precum și pentru optimizarea fluxului său de operațiuni. Noul centru de distribuție răspunde exigențelor de sustenabilitate ale Carrefour și este dotat parțial cu o zonă cu temperatură controlată. Suprafața totală a depozitului este de 45.000 mp, Carrefour urmând să închirieze acest depozit pentru o perioadă de 10 ani.

Extiderea depozitului din Brazi

Totodată, WDP a cumpărat de la Carrefour depozitul cu o suprafață de 23.000 mp  din Brazi (în apropiere de Ploiești), pe care retailerul îl va închiria pentru alți zece ani. WDP va extinde acest depozit cu alți 11.000 mp, livrarea fiind preconizată în cel de-al treilea trimestru din 2019. Acest depozit va include o zonă cu temperatură controlată și este situat strategic, pentru a sprijini activitățile Carrefour în regiune.

Jeroen Biermans, Director General al WDP în România – „Încă o dată, unul dintre clienții noștri existenți încheie un parteneriat suplimentar cu WDP, subliniind strategia noastră de a crea relații pe termen lung cu clienții”.