Home Companii Cefin Trucks prezintă Gladiator

Cefin Trucks prezintă Gladiator

Cefin Trucks prezintă Gladiator

Sub deviza „economic, versatil, de încredere“, Cefin Trucks, cel mai mare distribuitor independent de autovehicule comerciale din România, a lansat gama Gladiator. Odată cu acest nou model, asamblat de compania italiană Giotti Victoria şi produs de Dongfeng, cel de-al treilea mare producător chinez de autovehicule, Cefin intră pe segmentul utilitarelor super-uşoare, sub 2,8 tone.

Această mişcare este una strategică, deoarece piaţa s-a contractat cu 25% în 2012, iar segmentul de vehicule comerciale cu masa de peste 3,5 tone este în cădere liberă. Stefano Albarosa, CEO Cefin, a declarat că tendinţa actuală pe piaţă este de a găsi soluţii economice şi flexibile.

„Noi încercăm să întâmpinăm această cerere pe piaţă, segmentul de autovehicule comerciale sub 3,5 tone fiind singurul care a înregistrat o creştere în acest an, de 7,7%.“

Obiectivul stabilit de Cefin în ceea ce priveşte noul brand intrat în portofoliul său de mărci este de atingerea unei cote de piaţă de 5% la finalul primului an de vânzare în România.

Gladiator-simplitate şi utilitate

Vehiculelor din gama Gladiator sunt asamblate în Italia de la începutul anului 2009, atunci când Giotti Victoria, o companie din Toscana cu o îndelungată tradiţie în domeniul auto a încheiat un parteneriat cu producătorul chinez Dongfeng. În prezent Gladiator este distribuit pe piaţa din Italia printr-o reţea de 100 de concesionari, fiind vândute mult peste 1.000 de unităţi anual. Modelul este prezent şi pe alte pieţe din Europa, Anglia, Spania, Elveţia şi Polonia, unde se bucură de succes, media vânzărilor depăşind 1.000 de unităţi pe an.

Gladiator este un vehicul destinat misiunilor de transport general de marfă pe distanţe scurte şi medii, cele patru versiuni ale gamei: pick-up, cabină dublă, furgon şi şasiu fiind caracterizate de versatilitate, dimensiuni mici, dar prietenoase cu utilizatorul şi mai ales de o capacitate de transport incredibilă în raport cu dimensiunile lor.

Gladiator pick-up oferă utilizatorilor săi o sarcină utilă de până la 900 de kg, în timp ce versiunea cu cabină dublă oferă suficient spaţiu pentru 5 pasageri şi o sarcină utilă de 500 kg. Varianta şasiu permite posibilăţi de carosare multiple în limita unei sarcini de până la 1.000 kg.

Versiunea furgon este o soluţie excelentă pentru orice nevoie de transport general de marfă datorită volumului util de marfă de 3,2 mc.

De altfel versiunea furgon a fost supusă unor teste de către şoferii firmei de curierat Sameday Courier, directorul companiei, Octavian Bădescu împărtăşindu-le celor prezenţi la eveniment câteva din părerile sale despre această maşină. Acesta a punctat faptul că este o maşină care se strecoară pe străzile aglomerate foarte uşor şi se parchează şi mai uşor, două elemente extrem de importante în activitatea de curierat. Un alt mare plus în opinia sa este faptul că acest autovehicul vine echipat în standard cu instalaţieGPL, costurile cu combustibilul fiind semnificativ mai mici.

Primul autovehicul comercial cu instalaţie GPL

Gladiator este primul autovehicul comercial din România dotat în standard cu instalaţie GPL marca Tomasetto Achile, realizată în parteneriat local cu AGR Autogas Group, funcţionând în sistem Bi- Fuel. Această instalaţie este un sistem de ultimă generaţie cu calculator şi injectoare proprii, care gestionează dozajul de combustibil astfel încât vehiculul să aibă un consum echilibrat. Motorizarea pe benzină este derivată dintr-o variantă Suzuki, dezvoltă 79 CP şi o viteză maximă constructivă de 130 km/h.

Noul Gladiator poate fi comandat în toate cele 8 centre Cefin Trucks, preţul celor patru versiuni fiind cuprins între 9.700 şi 12.000 EUR+TVA. În plus Cefin a demarat un parteneriat cu Garanti Leasing, oferindu-le clienţilor săi posibilitatea de finanţare pe trei ani cu o dobândă promoţională de 4,9%.