Home Logistics TimoCom a lansat bursa electronică a spaţiilor de depozitare

TimoCom a lansat bursa electronică a spaţiilor de depozitare

TimoCom a lansat bursa electronică a spaţiilor de depozitare

Bursa electronică a spaţiilor de depozitare este cel mai nou serviciu oferit de TimoCom Soft- und Hardware GmbH, important furnizor de servicii IT pentru transportatori din întreaga Europă. Compania germană cu sediul la Düsseldorf a luat naştere în 1997, serviciile sale fiind astăzi disponibile în 44 de ţări şi 24 de limbi. Cu o echipă de 300 de angajaţi cu 30 de naţionalităţi diferite, TimoCom oferă două platforme electronice: bursa de transport TC Truck&Cargo® şi TC eBid®, platforma online pentru contracte pe termen lung.

Bursa spaţiilor de depozitare, lansată oficial cu ocazia expoziţiei internaţionale IAA Hanovra, din 20-27 septembrie 2012, a venit ca o completare optimă şi firească a unui pachet cuprinzător de servicii logistice, după cum declară reprezentanţii companiei. Astfel TimoCom oferă cea mai mare gamă a spaţiilor de depozitare din Europa, acest serviciu adresându-se nu numai specialiştilor din domeniul transporturilor şi logisticii, ci întregii industrii.

Bursa electronică a spaţiilor de depozitare funcţionează pe principiul unei pieţe virtuale, unde utilizatorii au posibilitatea de a căuta uşor şi rapid între spaţiile de depozitare, pentru a găsi cea mai convenabilă soluţie de depozitare a mărfurilor. Publicarea spaţiilor de depozitare vacante se realizează uşor, cei interesaţi putând să-şi publice oferta de spaţii disponibile, pentru a optimiza mai bine capacităţile de depozitare şi pentru a evita spaţiile vacante.

Programul poate fi accesat prin aplicaţia TC Truck&Cargo®, bursa de transport paneuropeană, cei peste 85.000 de utilizatori au acces şi la bursa spaţiilor de depozitare. Serviciul este pus la dispoziţie gratuit pentru clienţii TimoCom până la data de 31.03.2013.

Produse eficiente, performante şi sigure

Prin intermediul bursei de transport TC Truck&Cargo® , 85.000 de utilizatori publică zilnic până la 300.000 de oferte de transport de marfă, observându-se o creştere a numărului utilizatorilor şi ofertelor. Acest instrument s-a dovedit extreme de util, contribuind nu doar la optimizarea capacităţilor de transport ci şi la reducerea noxelor poluante, prin evitarea curselor fără încărcătură. Aplicaţia TC Truck&Cargo® oferă în plus şi alte funcţii practice şi folositoare, care îmbunătăţesc activitatea cotidiană a transportatorilor.

Al doilea produs foarte important din portofoliul TimoCom este TC eBid®, platforma online şi paneuropeană, care a fost creat special pentru cei interesaţi de obţinerea de contracte pe termen lung; utilizatorii primari fiind firme de logistică, din domeniul industriei şi casele de expediţie. Avantajul programului constă în aplicarea uşoară, în economia de timp şi reducerea costurilor. Firmele producătoare publică oferte de marfă prin TC eBid® şi astfel iau legătura cu 30.000 de potenţiali clienţi din toată Europa, întregul process desfăşurându-se simultan.

Servicii complementare

Pe lângă aplicaţia TC Profile®, indexul transportatorilor şi harta interactivă pentru calcularea rutelor TC eMap®, TimoCom oferă şi alte servicii gratuite, cum ar fi TimoCom Secure, care este baza unei afaceri transparente şi eficiente. Serviciul gratuit TimoCom Assist le oferă clienţilor răspunsuri la întrebări legate de transport, logistică şi produsele firmei, în timp ce TimoCom Identify oferă asistenţă în identificarea potenţialilor clienţi.

Datorită serviciului „TimoCom to go“, clienţii sunt informaţi despre ofertele noi de marfă şi de transport chiar şi când nu se află în faţa calculatorului. În plus, compania germană oferă serviciul de încasări TimoCom CashCare, prin intermediul căruia angajaţii firmei şi un jurist oferă consultanţă în recuperarea datoriilor restante. În anul 2011, 88% din cererile de recuperare a creanţelor au fost rezolvate cu succes.

Pentru a fi cât mai aproape de clienţi şi a le oferi servicii de calitate, adaptate nevoilor lor, TimoCom a dezvoltat şi aplicaţia cu barometrul de transport, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a vedea direct de pe telefonul mobil (Android) care este situaţia pieţei transporturilor şi a fi la curent cu noutăţile.