Home Intermodal CFR lansează o licitație pentru lucrări în Portul Constanța

CFR lansează o licitație pentru lucrări în Portul Constanța

CFR lansează o licitație pentru lucrări în Portul Constanța

CFR SA a lansat o licitație pentru lucrări feroviare în Portul Constanța în valoare de 563.000 lei, aproximativ 115.000 euro, pentru creșterea capacității de transfer al cerealelor în port.

Potrivit anunțului din sistemul electronic de achiziții publice SEAP, licitația are ca obiect “Construire ansamblu tehnologic format din: fosă recepție cereale CF/auto, copertină fosă, sală mașini elevatoare și estacade benzi transportoare – Modificare infrastructură linii CF.”

S.C. SOCEP S.A. operează activități comerciale portuare de încărcare-descărcare cereale în Portul Constanța, Molul 2, la care accesul feroviar se realizează prin Triaj Nou din stația CFR Constanța Port B. Traficul de cereale este și va fi în continuă creștere datorită extinderii suprafețelor cultivate și a creșterii productivității. Obiectul achiziției îl constituie mutarea schimbătoarelor FN1 (de pe linia 4) și FN2 (de pe linia 5), inclusiv diagonala dintre ele cu 75,45 m către schimbătorul 234, înlocuirea acestora cu schimbătoare și șină de tip 49, montarea elementelor liniei CF pe fosă cu asigurarea nivelului și declivității proiectate. Toate lucrările executate la liniile cf se vor executa de către societăți specializate autorizate ca furnizori de servicii feroviare. Lucrările menționate sunt necesare pentru amplasarea unei fose de recepție sub linia CF numărul 5 și dotarea magaziilor cu elevator și benzi transportoare. Fosa de recepție cereale și copertina aferentă acesteia nu fac obiectul prezentei achiziții și fac parte din planul de modernizare al magaziilor folosite pentru depozitarea cerealelor pe Mol 2 – Danele 35-43 din Portul Constanța cât și a sistemului de încărcare în nave.

Ofertele pot fi depuse până la data de 25.05.2020, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 25.08.2020. Durata de execuţie este de maximum 60 zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.