Home Logistics #ColţulcuFapteBune

#ColţulcuFapteBune

#ColţulcuFapteBune

Responsabilitatea socială corporativă a devenit parte integrantă a strategiei pe termen lung a companiilor și o piesă importantă în ceea ce înseamnă managementul supply chainului, mai ales atunci când face referire la utilizarea resurselor într-un mod sustenabil sau a materiilor prime provenite din surse sustenabile. atunci când conceptele de supply chain și CSR se întâlnesc, dau naștere unei noi paradigme și creează triada “oameni-planetă-profit”.

Această rubrică pune în lumină proiectele de CSR în care sunt implicate diferite companii din România, pentru a le cunoaște mai bine prim prisma valorilor pe care le promovează.

CBRE România, liderul pieţei de consultanţă imobiliară s-­a implicat în acest an, pentru a doua oară, în susţinerea Festivalului Internaţional George Enescu, ca Partener Silver.  Cu sprijinul CBRE, artista Iulia Năstase a putut crea Orchestra de Sticlă, lucrare ce constă într­-o orchestră din 30 de instrumente de sticlă, poziţionate exact ca și cum ar fi pe o scenă și ar fi gata să cânte. Vizitatorii au putut “dirija” orchestra cu ajutorul unei instalaţii multimedia.

Grupul REWE, prin lanţul de magazine Penny Market, sprijină și în anul 2017 misiunea Habitat for Humanity România de a eradica locuirea precară și a construi comunităţi durabile. Aproximativ 3.200 de persoane din judeţul Bacău vor beneficia de un dispensar la standarde europene. În perioada iulie ­ septembrie 2017, REWE Romania a sponsorizat reabilitarea dispensarului din localitatea Nicolae Bălcescu, judeţul Bacău. Implicarea REWE Romania în cadrul acestui proiect a inclus o sponsorizare cu o valoare de 80.000 EURO și face parte din angajamentul pe care compania și l­a asumat de a oferi comunităţilor în care activează resurse sustenabile ce pot îmbunătăţi calitatea vieţii și de a crea șanse reale pentru un viitor mai bun, mai sigur, mai liniștit. La reabilitarea dispensarului au luat parte 120 de angajaţi ai companiei.

Holcim Lafarge Romania se implică activ în comunităţile unde își desfășoară activitatea. Astfel, compania a investit în această vară 11.000 euro pentru amenajarea izvorului de apă din Parcul Kreţulescu, Câmpulung. Proiectul a fost realizat împreună cu Primăria Câmpulung și face parte din strategia de implicare în comunitate  a companiei Planul 2030

Amenajarea izvorului din parcul Kreţulescu este al doilea proiect Holcim derulat cu scopul de a oferi surse sigure de apă potabilă locuitorilor din zonele unde își desfășoară activitatea. În 2016, compania a investit 9.000 euro într-un proiect de foraj în cătunul Valea Lupului, judeţul Bihor, prin care 40 de familii beneficiază de apă potabilă constant.

Dexion, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de depozitare industriale, comerciale și de retail din Europa, este cel mai mare angajator din Râșnov și un punct de sprijin important pentru comunitatea de aici și nu numai.  De exemplu, echipa Dexion a fost implicată în această vară într-un poriect de renovare a unor clădiri istorice și a facilităţilor școlare din satul Fundata, judeţul Brașov. De asemenea, Dexion sprijină financiar activitatea fundaţiei Libra, fundaţie ce sprijină copii dezavantajaţi din zona Rîșnov. Libra este o organizaţie de caritate din Marea Britanie care permite studenţilor din Marea Britanie să vină în România timp de două săptămâni pentru a oferi copiilor, mulţi dintre ei cu dizabilităţi, resurse și experienţe pe care centrele, școlile și familiile nu și le pot permite altfel. Elevii plătesc taxe și desfășoară activităţi de strângere de fonduri înainte de a sosi și în timpul șederii lor. În schimb, ei câștigă experienţă și învaţă ceea ce înseamnă angajamentul, loialitatea, planificarea și organizarea și capătă o nouă viziune asupra lumii din jurul lor.