Home Intermodal Creștere de 14,5% a traficului intermodal pentru Hupac

Creștere de 14,5% a traficului intermodal pentru Hupac

Creștere de 14,5% a traficului intermodal pentru Hupac

În prima jumătate a anului 2021, Grupul Hupac a înregistrat o creștere a traficului cu 14,5% față de anul precedent, echivalentul a 568.622 de transporturi rutiere. De asemenea, compania a reușit să depășească scăderea cauzată de pandemie și să depășească cu 10% volumele din 2019.

Tendința pozitivă este confirmată pe toate segmentele pieței și a fost în mod constant peste așteptări, există însă o serie de provocări. Cererea logistică puternică din ultimele luni a dus la probleme de capacitate, în special în terminale și pe rutele feroviare. Acest lucru are un impact asupra predictibilității și calității traficului feroviar. Hupac planifică o serie de măsuri legate de organizarea și disponibilitatea activelor pentru a consolida sistemul și a asigura calitatea necesară.

De exemplu, coridorul Rin-Alpin, cea mai aglomerată rută de transport feroviar de marfă din Europa, și coloana vertebrală a rețelei Hupac încă se confruntă cu probleme: închideri pe termen lung și scurt din cauza lucrărilor de construcție. Provocările constante includ opțiuni insuficiente de deviere, anulări și întârzieri ale trenurilor, congestii ale terminalelor, costuri mai mari de producție și trecerea la transportul rutier.

Situația este un factor inhibitor pentru creșterea în continuare a transportului combinat. Hupac a solicitat o masă rotundă pe tema ruteor de ocolire internaționale la care să ia parte inclusiv toți administratorii de infrastructură ai coridorului. Lucrările de construcție nu se vor opri pe acest coridor în anii următori, iar o astfel de masă rotundă este crucială pentru a promova coordonarea internațională și pentru a nu permite „șantierelor de construcții să devină un impediment pentru trecerea de la transportul rutier la cel combinat”, a declarat Hans-Jörg Bertschi, președintele Consiliului de administrație al Hupac.

Investiții în terminale

După pauza generată de pandemie, operatorul feroviar își continuă strategia de investiții în material rulant și terminale. Planificarea și construcția continuă la terminalele din Piacenza, Milano Smistamento și Novara din Italia și Brwinów în Polonia. În septembrie, Hupac începe activitățile de agenție la terminalul Brescia / Montirone cu propriul personal, explorând potențialul zonei economice de la est de Milano.

Hupac achiziționează o parte din acțiunile terminalului WienCont

Un pas important în extinderea rețelei pe axa Benelux / Germania-Europa de Sud-Est este achiziția a 4,16% din acțiunile terminalului de containere WienCont la jumătatea lunii august. „Terminalele sunt deschizătoare de uși pentru schimbul modal și susțin spiritul verde”, spune Michail Stahlhut, CEO Hupac. „Această participație este un pas important în extinderea rețelei noastre intermodale pentru a aduce mai mult trafic pe calea ferată în viitor și pentru a consolida transportul intermodal”.

Hupac circulă în prezent cu aproximativ 50 de trenuri pe săptămână între hub-ul WienCont și destinații precum Budapesta, Duisburg, Rotterdam, Istanbul / Halkali, Ludwigshafen, Geleen, București / Ploiești și Busto Arsizio.