Home Intermodal Porturi Terminalul de containere Meishan din portul Ningbo se redeschide

Terminalul de containere Meishan din portul Ningbo se redeschide

Terminalul de containere Meishan din portul Ningbo se redeschide

Terminalul internațional de containere Meishan Island (MSICT) din portul Ningbo-Zhoushan s-a redeschis pe 25 august, la două săptămâni de la închiderea acestuia, pe 11 august.

Închiderea terminalului din cadrul unui dintre cele mai mari porturi de containere din lume a fost cauzată de depistarea unui lucrător portuar infectat cu varianta Delta a Covid-19. China are în prezent o politică zero Covid, cu blocaje stricte instituite atunci când sunt depistate infecții.

Potrivit unui aviz publicat de Administrația Portuară Meishan, începând cu dimineața zilei de miercuri, 25 august, operațiunile au fost reluate în cadrul terminalului.

Toate unitățile și companiile din zona liberă Meishan vor sprijini și gestiona încărcarea și descărcarea mărfurilor blocate, urmând ca serviciile de preluare a containerelor pentru import din terminalul Meishan să fie reluate treptat.

MSICT este al doilea terminal dintr-un port de containere din China închis ca urmare a infectării cu coronavirus a lucrătorilor portuari, după ce în mai și iunie, terminalul internațional de containere Yantian (YICT) și-a suspendat o mare parte din operațiuni, provocând perturbări majore ale lanțurilor de aprovizionare globale. Impactul închiderii terminalului Ningbo a fost considerabil mai mic asupra operațiunilor globale de transport maritim containerizat.