Home Logistics Depozitare CTP se extinde în România printr-o nouă achiziție

CTP se extinde în România printr-o nouă achiziție

CTP se extinde în România printr-o nouă achiziție

CTP se extinde în România și achiziționează de la Globalworth un portofoliu de 270.000 mp GLA de spații logistice și industriale și 30 ha teren în România.

Portofoliul este compus din șase parcuri industriale amplasate strategic, oferind un mixt adecvat de locații în vecinătatea parcurilor CTP (București, Arad), precum și locații complementare care consolidează prezența CTP în zonă (Pitești, Oradea, Timișoara).

“Această achiziție extinde semnificativ portofoliul nostru din România prin adăugarea a peste 270.000 mp și introduce 40 de noi nume în lista noastră diversificată de chiriași. Suntem mândri să primim fiecare nou chiriaș în familia CTP.

În plus, achiziția include 30 de hectare de teren excedentar, ceea ce ne permite să ne continuăm angajamentul față de dezvoltarea organică în vestul României. Această dezvoltare nu va aduce beneficii doar chiriașilor noștri, ci va contribui pozitiv și pentru comunitățile locale.” a declarat Remon Vos, CEO al CTP Group/

Prin vânzarea acestor active secundare, Globalworth își reafirmă angajamentul de a se concentra asupra segmentului clădirilor de birouri, unde deține avantaje competitive atât la nivel local, cât și regional. Această decizie strategică va facilita alocarea mai multor resurse către extinderea operațiunilor noastre principale, pentru a inova și a oferi plus valoare chiriașilor și acționarilor noștri.

De asemenea, ne va crește semnificativ lichiditatea, oferind companiei capitalul necesar pentru a profita de oportunitățile strategice viitoare”, spune Dennis Selinas, CEO al Globalworth. 

Această achiziție reprezintă o etapă semnificativă pentru portofoliul CTP în România. Dezvoltatorul imobiliar pragul de 2,91 milioane mp GLA de depozite moderne sustenabile Clasa A. Această expansiune poziționează CTP pentru creștere și extindere continuă.