Home Logistics Depozitare CUBY-o soluţie eficientă pentru industria automotive

CUBY-o soluţie eficientă pentru industria automotive

CUBY-o soluţie eficientă pentru industria automotive

Odată cu lansarea noului Cuby, proiectat pentru manipularea de recipiente și cutii din carton de până la 35 kg, furnizorul german de soluţii intralogistice SSI SCHÄFER și-a completat familia de sisteme shuttle.

Cuby se remarcă printr-un volum de depozitare excelent, disponibilitate și fiabiliate, dar și prin eficienţa de cost, permiţând o recuperare a investiţiei într-o perioadă scurtă de timp. “Trendul este clar când vine vorba de tehnologii în depozite. Majoritatea clienţilor solicită minimacarale și sisteme shuttle pe un singur nivel” explică Robert Fankhauser, Product Manager SSI SCHÄFER. Introducerea Cuby va completa gama SSI SCHÄFER de sisteme shuttle ce include Navettevehicul de transfer multi-level scalabil, Sistemul Shuttle Traysistem de depozitare în tăvi și Schaefer Lift&Run – Dispozitiv de depozitare cu shuttle integrat pentru depozite canal. Sistemul Cuby este format din cel puţin un lift, o unitate pentru fiecare nivel de stocare, o macara shuttle amplasată în spate, platforme de mentenanţă și control precum și un sistem de management al depozitului. În procesul de proiectare al sistemului Cuby, inginerii SSI SCHÄFER au optimizat distribuţia funcţională între rafturi și navetă, astfel că au fost necesari mai puţini senzori pe navetă, dispozitivul de acţionare și pe dispozitivul de încărcare. Ca urmare a acestui fapt, Cuby este mai fiabil și eficient din punct de vedere al costurilor comparativ cu alte sisteme shuttle din clasa sa de pe piaţă. Componentele robuste, cu o rezistenţă dovedită în timp asigură o disponibilitate ridicată a sistemului. Cuby se mai face remarcat și prin gradul înalt de standardizare, precum și prin faptul că oferă un acces optim pentru mentenanţă și reparaţii. Mai mult, rafturile au fost optimizate în ceea ce privește protecţie la foc. În locul rafturilor tradiţionale, specialiștii SSI SCHÄFER au utilizat grătare ce permit ca apa din sprinklere să curgă cu ușurinţă pe mai multe niveluri în cazul unui incendiu.

Performanţe atractive cu densitate maximă de depozitare

Principalul avantaj al sistemelor shuttle este legat de flexibilitatea acestora când vine vorba de capacitate și performanţe ridicate. Modelul Cuby poate fi scalat pentru o lungime de până la 100 m și o înălţime de până la 15 m, cu un număr nelimitat de rânduri de rafturi, furnizând în acest fel o densitate de stocare maximă graţie utilizării optime a spaţiului dintre culoare, cu rafturi cu adâncime dublă. Flexibilitatea înseamnă și adaptarea la structura existentă a culoarelor și integrarea coloanelor existente, spre exemplu. Sistemul a fost proiectat pentru 600 până la 800 de cicluri duble pe fiecare culoar, în funcţie de lungimea culoarului. Performanţa liftului este un element extrem de important pentru performanţele tehnice ale sistemului, astfel că un dispozitiv de manipulare a sarcinilor cu două etaje este utilizat pentru a extrage o cutie de plastic sau carton și de a depozita o alta în același timp. În acest fel, o performanţă de aproximativ 400 de cicluri duble pe oră poate fi atinsă. “În funcţie de nevoile clientului, sistemul Cuby poate fi prevăzut cu 2 lifturi pe rând, dublând performanţele de lucru până la 800 de cicluri pe oră” explică dezvoltatorul produsului, Dr. Max Winkler, VP Solutions & Technology SSI SCHÄFER. Procesele pot fi controlate de către operatorul sistemului, Cuby fiind parte a softwareului WAMAS, dezvoltat de către producătorul german, însă poate fi integrat și cu alte sisteme software. “SSI SCHÄFER oferă totul dintr-o singură sursă – de la rafturi de depozitare la sisteme shuttle și lifturi, instalaţii electro-mecanice până la sisteme software” spune Robert Fankhauser.

Cuby Kit – pentru performanţe optime

 • Înălţime: 6 până la 15 m cu 8 până la maximum 36 niveluri de depozitare
 • Lungime: 20 până la 100 m cu mai mult de 25.000 locaţii de depozitare pe rândul de rafturi
 • Un număr nelimitat de rafturi disponibile
 • Un câștig semnificativ în eficienţă prin dublarea ciclurilor pentru depozitare și picking
 • Creșterea performanţelor prin amplasarea a două lifturi pe rând
 • Spaţiu între rafturi optimizat pentru depozitarea cutiilor de carton sau a recipientelor din plastic cu combinaţii opţionale

Avantaje

 • Disponibilitate ridicată, performanţe atractive
 • Eficienţă energetică și de costuri
 • gamă variată de opţiuni și aplicaţii în diferite sectoare, precum fashion, pharma, e-commerce, automotive
 • O utilizare excelentă a spaţiului prin personalizarea înălţimii
 • Kit modular, construcţie solidă
 • Performanţă ridicată prin cele 2 locaţii de transfer pentru fiecare lift și navetă SSI SCHÄFER.