Home Logistics Green Logistics Dachser va da în folosinţă două camioane cu hidrogen din 2023

Dachser va da în folosinţă două camioane cu hidrogen din 2023

Dachser va da în folosinţă două camioane cu hidrogen din 2023

În 2023, compania germană de transport și logistică Dachser va începe să utilizeze două camioane electrice cu pile de combustie alimentate cu hidrogen.

Primul va fi un Hyundai Xcient de 27 de tone, care va asigura distribuția regională în Magdeburg și transportul de linie pe timp de noapte către și de la sucursala Berlin-Schönefeld, în timp ce a doua unitate va fi un Fcev Enginius Bluepower 1938 de 19 tone de la Enginius, o filială a grupului Faun, construit pe un șasiu Mercedes. Începând cu jumătatea lunii aprilie 2023, vehiculul va efectua livrări finale în centrul orașului Hamburg.

Hyundai Xcient va tracta o semiremorcă cu o mobilă. Modelul are o autonomie de 400 de kilometri și va putea transporta până la optsprezece paleți în două schimburi, având în vedere că realimentarea cu hidrogen este mult mai rapidă decât reîncărcarea bateriilor. Cele două locații din Magdeburg și Berlin vor fi echipate cu instalații de reîncărcare cu hidrogen la livrarea vehiculului.

În cazul livrărilor finale din centrul Hamburgului, camionul Bluepower de la Enginius din Bremen va putea transporta tot optsprezece paleţi şi are o autonomie de 250 de km.

În cadrul unui studiu realizat în colaborare cu Universitatea de Științe Aplicate din Kempten, am stabilit deja că există un potențial considerabil pentru camioanele pe bază de hidrogen în rețeaua noastră europeană de grupaj”, a explicat Stefan Hohm, director de dezvoltare şi membru în Comitetul executiv al Dachser.

Hidrogenul pentru alimentarea acestor vehicule este produs de H2 Green Power & Logistics, care distribuie hidrogenul verde pe zoana de transport rutier, feroviar şi fluvial. Compania produce hidrogen în Magdeburg prin electroliza H2, folosind electricitate verde generată intern din energie fotovoltaică, eoliană și biomasă.