Home Logistics Depozitare Dachser trece la 100% energie din surse regenerabile

Dachser trece la 100% energie din surse regenerabile

Dachser trece la 100% energie din surse regenerabile

De la 1 ianuarie 2022, Dachser va cumpăra 100% din electricitatea utilizată pentru operațiunile sale la nivel global din surse regenerabile. De asemenea, compania va crește de patru ori cantitatea de electricitate verde pe care o generează prin intermediul sistemelor fotovoltaice.

Furnizorul de servicii logistice, care operează 387 de locații proprii în 42 de țări, inclusiv în România, își crește proporția de energie verde de la aproximativ 60% la 100%. În Germania și Țările de Jos, compania făcuse deja traziția la energie verde. În plus, Dachser își va intensifica în mod semnificativ producția internă de energie regenerabilă și, ca prim pas, instalează și extinde sistemele de panouri fotovoltaice de pe acoperișurile unităților sale logistice europene și ale clădirilor de birouri. Până în 2025, capacitatea sa actuală de producție va crește de patru ori, la peste 20.000 kW de capacitate instalată.

„Implementăm doi piloni de bază ai strategiei noastre de protecție a climei prin trecerea la achiziționarea de energie electrică exclusiv din energie eoliană, solară și hidroelectrică în întreaga lume, extinzând în același timp producția proprie de energie din surse regenerabile”, explică Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) la Dachser. „Aceste acțiuni reduc amprenta noastră de carbon. În același timp, cererea noastră contribuie la extinderea capacității în Europa de generare de energie electrică din surse regenerabile.”

Sustenabilitatea, strategie pe termen lung

Eficiență, inovație și responsabilitate incluzivă: acestea sunt bazele strategiei de protecție a climei a Dachser. Inițiativele companiei vizează procese logistice eficiente, economii de energie și inovație tehnologică. Dachser consideră că aceasta este cea mai bună modalitate de a limita GES în conformitate cu obiectivul de 2 grade stabilit de Acordul de la Paris, precum și cu obiectivele de protecție a climei ale Uniunii Europene și ale multor alte țări.

În acest scop, compania lucrează împreună cu clienți și parteneri care sunt, de asemenea, dornici să reproiecteze logistica pentru viitor, adoptând tehnologii cu emisii scăzute sau zero. De asemenea, angajații sunt strâns implicați în activitățile de protecție a climei, cu un angajament față de societate și probleme sociale care merg dincolo de propriile interese de afaceri ale Dachser.