Home Evenimente IAA Transportation: Schaeffler prezintă van-ul bazat pe hidrogen

IAA Transportation: Schaeffler prezintă van-ul bazat pe hidrogen

IAA Transportation: Schaeffler prezintă van-ul bazat pe hidrogen

IAA Transportation 2022 – Schaeffler prezintă un vehicul demonstrativ cu pile de combustie pe bază de hidrogen construit de la zero pornind de la un van electric. Vehiculul este acționat de o axă electrică 3 în 1, alimentată de un sistem de pile de combustie realizat cu componente Schaeffler.

Pentru acest proiect, compania a colaborat cu REFIRE, un furnizor global de top al tehnologiilor comerciale de pile de combustie cu hidrogen. Puntea electrică, ansamblul de pile de combustie, sistemul de control și sistemul de gestionare a energiei au fost proiectate și construite de către experții în mobilitate electrică de la Schaeffler. Diversele componente și sisteme care alcătuiesc pilele de combustie includ plăci bipolare. Aceste plăci fac parte integrantă din stiva pilelor de combustie, reprezentând până la 80% din greutatea stivei și până la 65% din volumul acesteia, în ciuda faptului că fiecare placă are o grosime de numai 50 până la 100 de microni. Schaeffler dezvoltă plăci bipolare metalice din 2017 și le produce în prezent la o fabrică pilot din Herzogenaurach. Procesul de fabricare se bazează pe expertiza vastă a companiei în mai multe procese de fabricație, inclusiv formarea la rece, ștanțarea, îmbinarea și tratarea suprafețelor.

Vehiculul va fi prezentat în premieră la IAA Transportation. Noua unitate dispune de o baterie de 13 kWh cu o putere maximă de 85 kW și de un sistem de pile de combustie cu o putere continuă de 50 kW. Propulsia este asigurată de o e-axă Schaeffler 3in1, completată cu electronică de putere, cu o putere maximă de 140 kW.

Prin parteneriatul cu Symbio, un joint venture dedicat tehnologiei hidrogenului între Faurecia și Michelin, Schaeffler își propune să treacă la producția industrială a plăcilor sale bipolare la începutul anului 2024.