Home Intermodal Daimler Trucks prezintă modelele Mercedes-Benz eActros LongHaul și Gen H2

Daimler Trucks prezintă modelele Mercedes-Benz eActros LongHaul și Gen H2

Daimler Trucks prezintă modelele Mercedes-Benz eActros LongHaul și Gen H2

Daimler a anunțat noi planuri de electrificare a gamei sale de camioane și, ca parte a acestuia, a prezentat noul camion electric cu autonomie mare Mercedes-Benz eActros LongHaul, dar și Gen H2, un concept de camion cu celule de combustibil pe bază de hidrogen.

  • Daimler Trucks, divizia de camioane comerciale a producătorului german de automobile, și-a dezvăluit „strategia tehnologică pentru electrificarea vehiculelor sale”.

Compania a făcut deja unele progrese cu camioanele electrice, cum ar fi eCascadia, un semi-camion electric clasa 8 și eActros, un camion electric urban cu rază scurtă de acțiune.

Ca parte a lansării, Daimler Trucks a dezvăluit o versiune cu autonomie mare a camionului electric eActros, noul eActros LongHaul.

Daimler spune că acesta va avea o autonomie de „aproximativ 500 km” și va fi pregătit pentru producția de serie în 2024.

Daimler a dezvăluit și camionul Mercedes-Benz GenH2, un camion cu pile de combustibil cu o autonomie de până la 1.000 de kilometri. Camionul va fi echipat atât cu un sistem de baterii, cât și cu pile de combustie cu hidrogen.

În versiunea de serie a camionului GenH2, sistemul cu pilă de combustibil furnizează 2 x150 kilowați, iar bateria încă 400 kW temporar. La 70 kWh, capacitatea de stocare a bateriei este relativ redusă, deoarece nu este destinată să satisfacă nevoile de energie, ci în principal să fie pornită pentru a oferi suport pentru celula de combustibil. De exemplu, în timpul accelerației sau la urcare complet încărcat. În același timp, bateria relativ ușoară permite o sarcină utilă mai mare.