Home Logistics Curierat și e-commerce Tarife mai mari pentru serviciile DHL Express în România din 2021

Tarife mai mari pentru serviciile DHL Express în România din 2021

Tarife mai mari pentru serviciile DHL Express în România din 2021

DHL Express, liderul pieței de servicii de curierat internațional anunță modificarea anuală a tarifelor, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021. În România, tarifele serviciilor vor crește cu aproximativ 5,9% comparativ cu cele din 2020.

În plus, vor fi ajustate și costurile adiționale aplicate pentru coletele grele și paleții nesuprapozabili până la valoarea de 410 lei pe piesă, respectiv 845 de lei pe palet. Această decizie contribuie la menținerea nivelului înalt de calitate a serviciilor și rețelei DHL.

Agnieszka Blas este noul director general al DHL Express Romania „Sprijinirea clienților noștri în atingerea obiectivelor de afaceri pe care le au, cu servicii adaptate individual, în funcție de nevoile lor este unul dintre obiectivele principale ale DHL Express. În acest scop, am investit major în rețeaua noastră globală”, a declarat Agnieszka Blas, Director General DHL Express Romania. „Ajustarea anuală a tarifelor ne ajută să dezvoltăm în continuare infrastructura noastră, permițându-ne, în același timp, să aplicăm tehnologii de ultimă generație și procese personalizate de livrare, pentru a asigura cele mai bune soluții pentru clienți. Ca răspuns la cererea crescută de expertiză logistică, datorită volumelor tot mai mari provenite din comerțului electronic, am investit constant în aeronave noi și în dezvoltarea rețelei globale de huburi și terminale operaționale. Aceste investiții și cele ce vor urma, ne vor ajuta pe noi, alături de clienții și partenerii noștri, să contribuim semnificativ la îmbunătățirea amprentei asupra mediului înconjurător. ”

DHL Express modifică anual oferta de tarife, luând în considerare inflația, evoluția cursului valutar și alte costuri variabile, cum ar fi costurile referitoare la conformitatea legislației privind securitatea transporturilor. Procentul de creștere a tarifelor variază de la țară la țară, în funcție de condițiile locale, și se va aplica tuturor clienților ale căror contracte în vigoare permit această ajustare.

Brexit impune costuri adiționale

La 31 decembrie 2020, Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană. Deși Deutsche Post DHL Group este obișnuit să facă față unei game largi de obstacole și bariere comerciale, această schimbare implică apariția unor costuri operaționale suplimentare semnificative pentru companie. Pentru a asigura continuitatea excelenței serviciilor pe care clienții le așteaptă, de la 1 ianuarie 2021 se va percepe un cost adițional pentru toate expedierile vămuibile dintre Marea Britanie și țările Uniunii Europene, atât pentru cele care intră în țară, cât și pentru cele care ies. Ținând cont de informațiile disponibile în prezent, compania spune că acest cost va fi de circa 1 leu pe kilogram, respectiv de minim 25 de lei pe expediere. Acest cost poate fi ajustat, în cazul în care circumstanțele se modifică semnificativ.