Home Logistics 3 PL DB Schenker dezvoltă un nou depozit la Cluj

DB Schenker dezvoltă un nou depozit la Cluj

DB Schenker dezvoltă un nou depozit la Cluj

DB Schenker își extinde operațiunile la Cluj și dezvoltă un nou spațiu de depozitare cu o suprafață de 5.000 mp în cel mai nou parc logistic clasa A, TRC Park Cluj, localitatea Juc-Herghelie.

Noua platformă a operatorului logistic va fi dedicată operaţiunilor de depozitare şi soluţii logistice și are ca scop furnizarea de servicii la cel mai înalt standard partenerilor companiei, susțin reprezentanții DB Schenker. Depozitul dispune de şapte rampe hidraulice şi o poartă de acces pentru vehicule utilitare, datorită cărora încărcarea şi descărcarea mărfurilor se realizează eficient.

DB Schenker deţine un alt terminal în Cluj-Napoca, cu o suprafaţă totală de 10,000 mp, destinat operaţiunilor de cross-docking şi birouri, reprezentând o investiţie în valoare de 1,2 milioane euro.

“Prin această investiţie dorim să aducem un plus de calitate serviciilor oferite partenerilor noştri şi să creăm sinergii între produsele şi terminalele noastre. Astfel, suntem determinaţi să ne extindem şi analizăm în detaliu oportunităţile viitoare”, a declarat Albin Budinsky, Director General, DB Schenker în România.

Extrem de bine conectată din perspectiva accesibilităţii, cu legături directe cu toate regiunile şi beneficiind de transport, TRC Park Cluj este construit pe o suprafaţă de 80.000 de mp. Prima etapă a construcţiei s-a derulat în perioada mai — decembrie 2016 şi măsoară 17.000 de mp, iar a doua etapă va fi finalizată în acest an, totalul investiţiei fiind de 25 de milioane de euro.

Facilitatea a fost gândită în vederea protecţiei mediului. Iluminatul interior şi exterior se face cu becuri led, materialele de construcţie sunt realizate, în mare parte, pe plan local, fiind cu emisii scăzute de carbon, iar personalul administrativ se deplasează cu maşini de serviciu electrice.

Pe acoperiş vor fi amplasate panouri fotovoltaice pentru producerea de energie, iar iniţiatorii proiectului fac demersuri pentru obţinerea clasificării BREEAM pentru clădire „verde”.