Home Intermodal Echipamente Tibbett Logistics extinde terminalul intermodal din Bucureşti

Tibbett Logistics extinde terminalul intermodal din Bucureşti

Tibbett Logistics extinde terminalul intermodal din Bucureşti

Tibbett Logistics va extinde în această vară Terminalul Internațional Feroviar București (BIRFT). Investiția vine ca urmare a creșterii volumelor de marfă cu până la 36% în 2016.  Deja din Q4 2016 se operează cu cinci trenuri pe săptămână.

Tibbett Logistics, companie specializată în furnizarea de servicii de transport si logistică din România, parte din Grupul Keswick Enterprises, a deschid terminalul intermodal din București în urmă cu 6 ani. Pentru 2017, compania estiează o majorare a traficului de până la 30%, datorată volumelor adiționale ale clienților existenți – unul dintre aceştia, retailer german, înregistrând deja creşteri substanțiale în volumele de containere în Q1.
Creşterea volumelor derulate prin BIRFT este legată de evoluția pozitivă a importurilor containerizate transportate prin Portul Constanța, cel mai mare port la Marea Neagră. Mărfurile generale pentru sectorul de retail, împreună cu piesele şi materiile prime pentru funizorii de rang 1–3 din industria automotive care execută în România componente pentru producătorii de automobile şi camioane, sunt principalele tipuri de produse importate.

Aproximativ o treime din containere sunt expediate şi descărcate în depozitele proprii ale companiei Tibbett Logistics în vederea verificării calității, reambalării şi depozitării. Depozitele Tibbett Logistics deservesc sectoarele de automobile, retail şi FMCG din România. Restul volumelor sunt livrate către clienții finali, alți furnizori de servicii logistice şi producători.
Către finele acestui an, Tibbett Logistics, împreună cu proprietarul parcului industrial P3 unde BIRFT este localizat, va extinde platforma de depozitare a terminalului cu înca 10000 mp. Această suprafață adițională va îmbunătăți activitățile de manipulare şi depozitare a BIRFT.
Investițiile Tibbett Logistics vor include și achiziția unui al treilea echipament mobil de manipulare containere Kalmar/Cargotec, şi adițional monitorizare pentru toate echipamentele mobile de manipulare din terminal în scopul eficientizării activității.

CEO-ul companiei Tibbett Logistics a declarat: “Achiziția celui de-al treilea reach-stacker Kalmar în cadrul BIRFT şi extinderea platformei de depozitare a terminalului – ambele fiind planificate pentru această vară – sunt semne ale angajamentului nostru față de piața românească şi în mod special față de dezvoltarea serviciilor de transport intermodal. Continuăm să creştem într-un ritm impresionant în fiecare an prin aducerea de noi clienți şi prin creşterea volumelor clienților existenți – acestea reprezentând o confirmare a fiabilității şi eficienței serviciilor noastre.”