Home Automotive DB Schenker: primele camioane alimentate cu gaz natural

DB Schenker: primele camioane alimentate cu gaz natural

DB Schenker: primele camioane alimentate cu gaz natural

Compania furnizoare de servicii de transport și logistică DB Schenker a lansat astăzi primele două camioane  alimentate cu gaz natural comprimat.

Utilizarea camioanelor alimentate cu gaz natural face parte dintr-o serie de măsuri de protecție a mediului pe care DB Schenker le-a concentrat sub termenul de Green Logistics. Noile camioane IVECO Daily 35S14G EEV cu gaz natural ajută la reducerea cu până la 20% a emisiilor de CO2, comparativ cu un camion obișnuit, alimentat cu motorină. Lipsa infrastructurii limitează deplasarea pe distanțe mari, noile  vehicule fiind capabile să parcurgă un număr de doar 250 de kilometri pe zi. Acestea au o capacitate utilă de până la 800 de kilograme și vor deservi serviciului de transport în regim de grupaj domestic oferit de sucursalele București și Cluj-Napoca.

Iveco DAILY CNG identifică cele mai mici emisii de CO2 și cel mai mic consum de combustibil din clasa sa, și întrunește standardele stricte Euro 6 și EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicles) privind emisiile de noxe. „În timp ce camioanele conduse cu combustibili fosili emit 232 de grame CO2 per kilometru, cele cu gaz natural emit 186 de grame CO2. Cu un număr total anual de 70.000 de kilometri parcurși, noile noastre camioane alimentate cu gaz natural ajută la o reducere anuală de 3,22 de tone CO2”, a declarat Albin Budinsky, CEO DB Schenker România.

Până în 2020, grupul DB Schenker intenționează să reducă cu 20% emisiile de CO2. Compania a construit propriile stații de alimentare cu gaz metan în București și Cluj-Napoca, investiția totală în noul program ridicându-se la suma de 80.000 de euro.