Home Companii Def Trans Logistic se bazează pe Krone

Def Trans Logistic se bazează pe Krone

Def Trans Logistic se bazează pe Krone

Odată cu globalizarea și liberalizarea pieţelor, lanţurile de aprovizionare au devenit tot mai lungi și produsele farmaceutice, alimentele congelate sau proaspete sunt transportate pe distanţe tot mai lungi, astfel că procedurile și echipamentele necesare pentru a menţine temperatura optimă pentru fiecare produs, pe toată durata transportului, au un rol critic.

DEF Trans Logistic este una dintre puţinele companii de transport din România specializate exclusiv pe transportul la temperatură controlată. Într-o proporţie semnificativă, cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane euro realizată în 2015 provine din contractele pe care compania le are cu producători de medicamente importanţi. “90% din produsele pe care le exportăm sunt produse farmaceutice” spune Florin Dobrescu, director general DEF Trans Logistic.

Cum standardele și cerinţele producătorilor din industria farmaceutică sunt extrem de riguroase, DEF Trans Logistic a ales pentru flota sa ceea ce este mai bun: semiremorci Krone și capete tractor Volvo.

Activitatea de transport a companiei a început în 2010, inițial oferind servicii de transport mărfuri generale tur-retur Europa, iar mai apoi s-a specializat pe transport la temperatură controlată. “Încercăm să creăm și să menţinem un nivel ridicat de calitate al serviciilor oferite clienţilor noștri și să creștem businessul treptat, sănătos, ca să putem onora cerinţele clienţilor” spune Florin Dobrescu. Tocmai pentru a asigura standardele de calitate promise, a ales acum patru ani să lucreze cu Krone și importatorul oficial în România al acestui brand, CTE Trailers. “Fiabilitatea și durabilitatea în timp a semiremorcilor Krone, calitatea producţiei, a materialelor folosite, valoarea de revânzare, toate acestea reprezintă plusuri pentru imaginea companiei în faţa clientului, care poate avea încredere că produsul lui va ajunge la destinaţie în condiţii bune, dar și bugetului companiei, pentru că o semiremorcă bine făcută, cu adevărat fiabilă nu necesită în timp reparaţii costisitoare” explică Florin Dobrescu.

Flota DEF Trans Logistic numără în prezent 15 semiremorci Krone, 80% dintre acestea fiind mai noi de 2 ani. Anul acesta CTE Trailers va mai livra către companie încă 3 semiremorci noi. De asemenea, la începutul lunii septembrie va fi testată și o semiremorcă multitemperatură.

Portofoliul de clienţi ai companiei cuprinde o serie de clienţi din industria farmaceutică, la nivel naţional, pentru care realizează transporturi interne și internaţionale, dar și clienţi din străinătate pentru care oferă transporturi intracomunitare, iar acreditarea GDP la nivel internaţional a devenit o necesitate.

Flota de semiremorci Krone joacă un rol important în procesul de acreditare și constituie un atu al companiei. Normele de bună practică a distribuţiei (GDP) îi obligă pe transportatori să respecte o serie de reguli stricte ce ţin de instruirea personalului, echipamente și instalaţii care să asigure distribuţia produselor farmaceutice, documentaţie corespunzătoare pentru a preîntâmpina eventualele erori de comunicare și le oferă clienţilor certitudinea că toate standardele de calitate sunt respectate. Șoferilor li se asigură periodic traininguri specializate, există un set foarte clar de proceduri în ceea ce privește monitorizarea temperaturii în timpul transportului și verificarea mașinilor înainte de a pleca în cursă și permanent este disponibil un specialist pe probleme de “frig”, care la nevoie se poate deplasa oriunde în Europa în 12-15 ore. De asemenea, o altă cerinţă importantă a standardelor GDP este protejarea mărfurilor contra furturilor, altfel că s-au luat măsuri de siguranţă suplimentare, iar fiecare camion beneficiază de o asigurare suplimentară de 1,5 milioane euro. “Suntem în curs de acreditare GDP la nivel internaţional și am obţinut acest lucru și cu ajutorul echipamentelor Krone și al echipei CTE Trailers. Este un proces dificil, dar această acreditare la nivel internaţional aduce un plus de imagine companiei și clienţilor siguranţa că marfa lor este transportată la destinaţie în cele mai bune condiţii.”

Curând, toată flota de semiremorci DEF Trans Logistic va avea implementat sistemul Krone Telematics, un sistem de monitorizare dezvoltat de către producătorul german care va permite monitorizarea în timp real de la distanţă a semiremorcilor. Krone Telematics pune la dispoziţia utilizatorului o serie de informaţii extrem de importante, în special în industria farmaceutică, acolo unde menţinerea temperaturii adecvate este vitală. Astfel, indiferent unde s-ar afla semiremorca, de la birou sau de pe telefonul mobil, se pot urmări parametri importanţi precum temperatura din interior, variaţia de temperatură într-un anumit interval orar, localizarea exactă a vehiculului, câte opriri a realizat, când au fost deschise ușile, dacă semiremorca este cuplată sau decuplată de la capul tractor, consumul de combustibil agregat sau alerte în caz de probleme pe durata transportului.

« În transport totul este interconectat, iar nivelul serviciului oferit clientului depinde de un cumul de factori, pornind de la relaţia interumană cu vânzătorul, relaţia cu importatorul, calitatea serviciilor post-vânzare, a promptitudinii și profesionalismului service-ului, a rapidităţii cu care sunt livrate piese de schimb. Am obţinut mereu feedback-ul așteptat de la CTE Trailers și chiar mai mult. » – Florin Dobrescu, Director General Def Trans Logistic