Home Automotive Delfingen preia fabricile Schlemmer din Europa și Africa

Delfingen preia fabricile Schlemmer din Europa și Africa

Delfingen preia fabricile Schlemmer din Europa și Africa

Delfingen, unul dintre liderii mondiali în domeniul producției de protecții pentru cabluri electrice pentru industria auto, negociază achiziția activităților Schlemmer din Europa și Asia. Acestea reprezintă 5 fabrici din Germania, România, Rusia, Maroc și Tunisia, cu un venit de aproximatv 100 milioane de euro și 1.000 de angajați.

Grupul francez Delfingen este prezent în 20 de țări cu 26 de unități de producție, are 3.000 de angajați și o cifră de afaceri de 230 milioane euro în 2019.

Schlemmer este un grup german industrial specializat în producția de cabluri de protecție și componente auto din plastic prin injectare. Ca urmare a unor dificultăți financiare și operaționale, compania a fost plasat în procedură preliminară de faliment de către Tribunalul Comercial din Munchen, procedura fiind confirmată în martie 2020. Schlemmer și-a vândut activitățile din Asia partenerului său chinex, Fengmai-Ningbo Huaxiang Group.

Astfel, în acest context dificil al pieței, achiziția ar permite Delfingen să își consolideze cota de piață în Europa, să se apropie de producătorii de vehicule germani și de furnizorii de echipamente și să își îndrepte eforturile de dezvoltare către sprijinirea industriei automotive în tranziția către motoarele hibride/electrice.

În cazul în care achiziția va fi finalizată, operațiunea va fi finanțată prin intermediul unor credite contractate de la partenerii financiari ai Delfingen.

Consiliul Concurenței din România analizează tranzacția Delfingen-Schlemmer

Pe 3 august, Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacţia prin care Delfingen Industry S.A. intenţionează să preia unele active și acțiuni ale grupului Schlemmer. Delfingen Industry S.A are în România două unități de producție -Delfingen RO-Transilvania SRL la Arad și Delfingen RO-Valahia SRL, la Negoești, Prahova.

În România, grupul Schlemmer este prezent prin compania Schlemmer Romania S.R.L, ce deține o unitate de producție în Satu-Mare cu aproximativ 350 de angajați. Cifra de afaceri a Schlemmer România în 2018 era de 154 milioane lei, cu un profit de 12,2 milioane lei, cu 36% mai mic față de 2017.