Home Logistics Depozitare DHL Supply Chain și Blue Yonder lansează o platformă software pentru robotică

DHL Supply Chain și Blue Yonder lansează o platformă software pentru robotică

DHL Supply Chain și Blue Yonder lansează o platformă software pentru robotică

DHL Supply Chain a lansat o nouă platformă  software de tip plug&play în parteneriat cu Microsoft și furnizorul de servicii de fulfillment ce utilizează tehnologii AI Blue Yonder pentru a accelera implementarea soluțiilor de robotizare în depozite prin standardizare.

Platforma reduce semnificativ timpul de integrare și eforturile de programare pentru dispozitivele de automatizare noi din unitățile de depozitare și le oferă clienților DHL mai multă flexibilitate în selectarea sistemelor robotice potrivite nevoilor de business ale acestora. Soluția beneficiază de avantajele serviciilor Microsoft Azure IoT și ale platformei cloud.

Prima implementare a noii platforme s-a realizat la unul din depozitele DHL Supply Chain din Madrid și arată deja o reducere cu 60% a timpilor de integrare, DHL estimând îmbunătățiri de până la 90% ale timpilor de integrare. S-a demonstrat deja că noua platformă poate reduce ccomplexitatea și accelera integrarea sistemelor robotice cu sistemul de management al depozitului. În același timp, platforma le oferă clienților o flexibilitate sporită în alegerea și integrarea cu diferiți furnizori de robotică într-un singur sistem. Platforma robotică are la bază platforma Luminate dezvoltată de Yonder cu capabilități de Machine Learning și management al sarcinilor, ce permite creșterea eficienței operaționale în depozit.

Deși noua platfomă software este doar una dintre componentele strategiei de digitalizare a DHL Supply Chain, ce include implementarea de tehnologii precum roboți și operațiuni inteligente cu ajutorul dispozitivelor purtabile și a datelor analitice, aceasta joacă un rol esențial în facilitarea și accelerarea implementării de noi tehnologii la scară largă.