Home Stiri DKV va facilita plata taxei de drum pentru camioanele care tranzitează Belgia, începând cu 1 aprilie 2016

DKV va facilita plata taxei de drum pentru camioanele care tranzitează Belgia, începând cu 1 aprilie 2016

DKV va facilita plata taxei de drum pentru camioanele care tranzitează Belgia, începând cu 1 aprilie 2016

Belgia va introduce la 1 aprilie 2016 un sistem de taxă de drum pe bază de satelit pentru  vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone. Tarifele taxei de drum pot fi decontate convenabil cu ajutorul DKV Euro Service. Faza de înregistrare pentru noua taxă de drum din Belgia va începe din 1 octombrie 2015.

Sistemul de taxă de drum va include rețeaua existentă de drumuri din Belgia unde se aplică Eurovinieta (autostrăzi și drumuri naționale din Flandra, Valonia și Bruxelles) și va înlocui Eurovinieta din prezent, valabilă pe o perioadă de timp determinată.

Noua taxă de drum din Belgia se va aplica vehiculelor cu o masa totală admisă de peste 3,5 tone, în egală măsură camioanelor din Belgia și din afara țării. Nivelul taxei va depinde de masa totală admisă, clasa EURO a camionului și categoria de drum. Datele referitoare la taxă vor fi colectate prin intermediului unității de bord, care va fi comandată după înregistrarea online sau achiziționată de la un punct de servicii din Belgia. Mai multe puncte de vânzare vor fi stabilite la punctele de graniță ale țării.