Home Logistics Comerț international Mega fuziune între Ahold și Delhaize

Mega fuziune între Ahold și Delhaize

Mega fuziune între Ahold și Delhaize

Delhaize Group, cu sediul în Belgia, din care face parte lanțul de magazine Mega Image, și-a anunțat intenția de a fuziona cu retailerul Ahold.

În urma fuziunii se va crea compania Ahold Delhaize, care va deține o rețea de 6.500 de magazine cu 375.000 de parteneri și va deservi în fiecare săptămână aproximativ 50 de milioane de clienți din Statele Unite ale Americii și Europa.

Mats Jansson, Președinte al Delhaize Group va deveni Președintele Ahold Delhaize. În același timp, Jan Hommen, Președintele Royal Ahold și Jacques de Vaucleroy, Directorul Delhaize Group, vor deveni vicepreședinți ai companiei noi formate.

În 2014, Ahold și Delhaize au înregistrat vânzări nete în valoare de 54 de miliarde de euro și un profit operațional de 3,5 miliarde de euro. Potrivit estimărilor, noul grup este evaluat la 26 de miliarde de euro.

După fuziunea ce urmează să fie finalizată la mijlocul anului 2016, acționarii Ahold vor deține 61% din acțiunile noii companii, restul de 39% revenindu-le reprezentanților Delahize Group.

„Aceasta reprezintă o fuziune a doi jucători care pornesc de pe acelaşi picior de egalitate, care combină două business-uri complementare pentru a crea unul dintre cei mai mari retaileri alimentar de la nivel global”, au declarat Jan Hommen, Președintele Ahold și Mats Jansson, Președintele grupului Delhaize.

În România Delhaize deține 400 de supermarketuri și magazine de proximitate.