Home Automotive O nouă investiție în industria automotive: turcii de la Dogu Pres costruiesc o fabrică la Iași

O nouă investiție în industria automotive: turcii de la Dogu Pres costruiesc o fabrică la Iași

O nouă investiție în industria automotive: turcii de la Dogu Pres costruiesc o fabrică la Iași

Producătorul turc de componente auto, Dogu Pres va investi 10 milioane de euro în construcția unei noi fabrici de componente pentru injectoare diesel și pe benzină, a anunțat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea.
Proiectul greenfield prevede, în faza inițială, construcția unei hale de producție de 10.000 mp pe un teren cu o suprafață totală de 5 hectare amplasat la Iași.

În cea de-a doua fază a acestui proiect, compania turcă intenționează să investească în producția a mai multor tipuri de pompe auto. Investiția va crea 250 de noi locuri de muncă și va contribui la dezvoltarea pe orizontală a economiei locale. România a fost selectată ca destinație finală în urma unui studiu realizat de producătorul turc pe parcursul a 12 luni și care a luat în considerare mai multe țări din regiune.

“Dogu Pres a ales România din mai multe motive, în primul rând pentru că ne dorim să fim localizați în Uniunea Europeană cât mai aproape de clienții noștri” au declarat reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.
Printre clienții Dogu Pres se numără Bosch, Schaeffler, Deplhi sau Denso.