Home Automotive Fabrica viitorului, inaugurată Ford Otosan în Turcia

Fabrica viitorului, inaugurată Ford Otosan în Turcia

Fabrica viitorului, inaugurată Ford Otosan în Turcia

Energia solară și inteligența artificială sunt două dintre elementele fabricii viitorului inaugurată de către Ford Otosan în Turcia.

Producătorul turc de vehicule Ford Otosan și-a transformat uzina de asamblare de la Yeniköy într-o fabrică ultra-modernă. Aici va fi produsă noua generație de vehicule comerciale ușoare Ford Transit Custom.

Energie solară captată cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, un management al uzinei realizat cu ajutorul inteligenței artificiale și linii de asamblare care reduc zgomotul, acestea sunt doar o parte dintre inovațiile acestei fabrici. Procesul de transformare al uzinei face parte dintr-un plan de investiții de peste 2 miliarde de euro în unitățile de producție ale Ford Otosan din Kocaeli, inclusiv Yeniköy, fiind cea mai mare investiție din sectorul privat din Turcia.

Premieră în industrie: pereții din sticlă fotovoltaică

Uzina de asamblare din Yeniköy reprezintă un nou punct de referință pentru producția de automobile în Turcia și conduce transformarea electrică a industriei din regiune.

Fabrica este acum una dintre cele mai eficiente din întreaga industrie auto. O parte din consumul anual de energie electrică al uzinei este asigurată de aplicații inovatoare încorporate, incluzând utilizarea în premieră în industria auto din Turcia a pereților de sticlă fotovoltaică. Panourile solare de pe acoperiș contribuie, de asemenea, la reducerea dependenței de energia electrică din surse externe. În plus, tehnologia Solar Wall captează lumina soarelui pentru a încălzi apa pentru instalație, reducând astfel consumul de gaze naturale.

Gemenii digitali cresc agilitatea în producție

Ca fabrică inteligentă a viitorului, uzina de asamblare de la Yeniköy implementează tehnologii avansate pentru o producție complet conectată și versatilă.

Experții Ford Otosan utilizează datele în timp real, precum și inteligența articială pentru a crea “gemeni digitali”. Această tehnologie a gemenilor digitali contribuind la optimizarea eficienței producției și creșterea agilității la fluctuațiile cererii, la aprovizionarea cu componente sau la variațiile proceselor de producție.

Proiectarea pe mai multe etaje a atelierelor de sudură și asamblare sporește eficiența liniei de producție, permițând echipelor să colaboreze mai bine. Sculele electrice reîncărcabile fără fir au înlocuit, de asemenea, echipamentele pneumatice în mai multe părți ale liniei de producție, pentru un mediu de lucru mai silențios și mai confortabil.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In