Home Companii FM România, cifră de afaceri de 24 de milioane de euro

FM România, cifră de afaceri de 24 de milioane de euro

FM România, cifră de afaceri de 24 de milioane de euro

După două decenii de creştere susţinută şi constantă a cifrei de afaceri, compania franceză FM Logistic şi-a propus un obiectiv ambiţios pentru următorii 10 ani de activitate-o cifră de afaceri anuală de 2 miliarde de euro până în 2022. Acest deziderat va fi atins, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor companiei prin consolidarea activităţilor de bază şi dezvoltarea altor activităţi noi, dar şi deschiderea către noi pieţe.

Dacă în 1992 grupul francez înregistra o cifră de afaceri de 56 de milioane de euro, anul acesta se preconizează că va depăşi 850 de milioane de euro. FM Logistic operează în şase sectoare principale-alimentar, retail, mărfuri generale, industria bunurilor de uz casnic şi îngrijire personală.

Înfiinţată în 1967 de către fraţii Claude şi Edmond Faure şi Jean-Marie Machet, compania Faure&Machet, care începând cu 1998 a devenit cunoscută sub numele de FM Logistic, este prezentă astăzi în ţări din vestul Europei (Spania, Franţa, Belgia, Italia), centrul Europei (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria, România), estul continentului (Rusia, Ucraina), dar şi în Asia (China).

Un business sănătos

Pe piaţa din România FM Logistic a intrat în 2003 şi a urmat un ritm de dezvoltare ascendent. Pentru anul fiscal aprilie 2012-martie 2013, reprezentanţii companiei estimează o cifră de afaceri de 24 de milioane de euro, de la 21 de milioane în 2011, această creştere fiind determinată de extinderea platformelor logistice şi implicit o creştere a numărului de clienţi, dar şi prin îmbunătăţirea serviciilor de transport.

“Pe măsura dezvoltării în Romania, ne-am extins atât capacitatea de stocare, cât şi capacităţile flotei de transport“ a declarat Cărălin Olteanu-Heel, director general al FM România, adăugând că pe viitor nu este exclusă o achiziţie pentru extinderea operaţiunilor în România.

„Vrem să ne extindem operaţiunile locale şi printr-o achiziţie, dar nu mai devreme de doi ani. Avem o listă de ţinte, ne-am făcut temele şi ne-am uitat spre sectoarele pe care am vrea să le acoperim în viitor“.

Ca pondere în cifra de afaceri a FM România, depozitarea şi activitatea de manipulare reprezintă 48% din veniturile obţinute, activitatea de transport intern 48%, iar cea de copacking 4%, Cătălin Olteanu-Heel precizând că acest raport s-ar putea schimba în 2013, iar activitatea de transport va însuma o pondere mai mare în cifra de afaceri a companiei pentru că „zona de manufactură o cere“.

FM România deţine o suprafaţă de stocare de peste 800.000 mp în România, pe platformele logistice de la Dudeştii-Noi, judeţul Timiş şi Petreşti, judeţul Dâmboviţa. Despre inaugurarea în noiembrie 2012 a celei de-a treia celule la Dudeştii-Noi, directorul FM România a afirmat că este „o confirmare a faptului că facem lucrurile bine. N-am făcut rabat de la calitate şi etică, am preferat să construim un business sănătos.“

Printre clienţii FM Logistic în România se numără Nestle, Cora, P&G, L‘oreal, Yves Rocher, Coca Cola, Profi, Billa, Dr. Oetker, Albalact, Covalact, Heineken, Smithfield, Top Gel, Betty Ice, Sanofi, Terapia, Sandoz etc.

FM Health Supply Chain

Obiectivul diviziei FM Health Supply Chain este de a contribui la progresul sănătăţii, oferind servicii de distribuţie adaptate cerinţelor industriei, segmentul farmaceutic reprezentând totodată şi o oportunitate de dezvoltare pentru FM Logistic. Grupul francez a achiziţionat în iulie 2010 pachetul majoritar de acţiuni al companiei Aexxdis, lider european în logistica produselor farmaceutice. De asemenea în 2010, FM Health Supply Chain anunţa definitivarea unuia dintre cele mai moderne centre de distribuţie pe piaţa farmaceutică din România, valoarea investiţiei ridicându-se la peste 700.000 de euro.

Primul client al FM Health Supply Chain a fost Grupul Sanofi, pentru care compania a furnizat servicii de management al platformei de depozitare în conformitate cu cerinţele şi normele europene, incluzând servicii logistice de recepţionare, depozitare şi manipulare şi pregătire pentru expediţie, precum şi gestionarea informatică a fluxurilor de produse.

Astăzi FM Health Supply Chain oferă servicii logistice principalelor companii farmaceutice din România-Sanofi şi Roche pe partea de depozitare ori Infomedfluis, Terapia Ranbaxy, Roche Diagnostics, Polisano, Pharmafarm pe partea de transport intern.